The Economist'te seçim analizi: Akşener'in oy oranını açıkladı

İngiliz The Economist dergisi son sayısında, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimlerine yer verdi.

The Economist'te seçim analizi: Akşener'in oy oranını açıkladı

İngiliz The Economist dergisi son sayısında, 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimlerini analiz etti. Yazıda, “Türkiye’de muhalefet Erdoğan karşısında galibiyet kokusu alıyor” başlığı kullanıldı. Dergi, Muharrem İnce hakkında, popüler delifişek yorumunu yaparken, anketlerin Akşener’in yüzde 20’nin üzerinde olduğunu yazdı.

BBC Türkçe‘nin aktardığı habere göre, “Türkiye’nin otoriter cumhurbaşkanı bir sorunla karşı karşıya olabilir” alt başlığı ile yayımlanan yazıda dergi  Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki oyunun son anketlerde yüzde 20’ye yakın göründüğünü ileri sürdü.

The Economist, “popüler bir delifişek” ifadesini kullandığı Muharrem İnce’yi ise “Muhafazakar seçmenle iletişim kurabilen ender laik politikacılardan biri” cümlesiyle okurlarına tanıttı.

Son aylara ilişkin ekonomik gelişmeleri ve verilerin de yer aldığı The Economist makalesi şu cümle ile son buluyor:

“Her ne kadar baskıcı olsa ve çılgın ekonomik teorileri bulunsa da piyasalar her zaman Erdoğan ve partisini, dağınık bir muhalefete tercih etmişti. Geçen ay içinde bu da değişmiş olabilir”