TESK Başkanı'ndan faturalarda esnafa 'avantaj' sağlansın talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken, elektrik, su, doğalgaz faturalarında farklı farklı kalemlerden alınan bedellerin esnafa ağır geldiğini söyleyerek, esnaflara faturalarda avantaj sağlanmasını talep etti.

TESK Başkanı'ndan faturalarda esnafa 'avantaj' sağlansın talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, elektrik, su, doğalgaz faturalarında farklı farklı kalemlerden alınan bedellerin esnafa ağır geldiğini söyleyerek, esnaflara faturalarda avantaj sağlanmasını talep etti.

Esnafların, faturalardaki bedeller nedeniyle zorda kaldığını belirten Palandöken, esnafların özellikle elektrik faturalarında dağıtım bedeli, vergiler, TRT payı gibi kalemlerden esnafın muaf tutulmasını ”Özellikle elektrik faturalarında dağıtım bedeli, vergiler, TRT payı gibi kalemlerle fatura tüketim bedelinin iki katı olarak yansıyor. Esnaf en azından bu kalemlerden muaf tutulmalı.” sözleriyle dile getirdi.

Bu yılın esnaflar için zor bir yıl olduğunu söyleyen Palandöken, ”Zincir marketlerin de sayısı her geçen gün hızla arttığı için esnaf daha da zor zamanlarla burun buruna gelecek. Yeni bir yıla umutla başlamak için esnafa en önemli giderleri olan faturalarda indirim sağlanmalı. Esnafın korunması ekonominin korunması demektir” ifadelerinde bulundu.

Palandöken konuya ilişkin şu sözlere yer verdi:

”Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrikte kesme-bağlama ve güvence bedellerini her yıl Tüketici Fiyatları Genel Endeksi’ne göre güncelliyor. Önümüzdeki yıl için de elektrikte güvence birim bedeli sanayi ve ticarethane için kilovatsaat başına 84,8 lira olarak belirlendi. Elektrik faturasındaki bu kalemlerdeki artış önümüzdeki yıl daha fazla fatura ödeneceğini garanti ediyor fakat esnafın daha fazla kazanacağını bilmiyoruz. Sürekli artan zincir marketler, ödemeler, faturalar derken esnafın beli bükülüyor. En önemli giderler elektrik, su ve doğalgaz faturası. Esnafın yeni yıla önünü görerek, umutla girmesi için faturalarda avantaj sağlanmalı.”