Terziyle tartışan polis, ‘cumhurbaşkanına hakaret etti’ diye dayakla gözaltına aldırdı

Diyarbakır’da terzilik yapan Osman Gökalp isimli bir vatandaş, “Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği gerekçesiyle, 4 kişilik Yunus Polis ekibi tarafından işkence ile gözaltına alındı.

Terziyle tartışan polis, ‘cumhurbaşkanına hakaret etti’ diye dayakla gözaltına aldırdı

Diyarbakır’da terzilik yapan Osman Gökalp isimli bir vatandaş, dükkanına pantolon paçası yaptırmaya gelen bir polis ile arasında “pantolon paçasını dükkanda kaybettiği” gerekçesiyle tartışma yaşanınca, “Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği gerekçesiyle, 4 kişilik Yunus Polis ekibi tarafından işkence ile gözaltına alındı.

Cumhuriyet’ten Şeyma Paşayiğit’in haberine göre, Gökalp kalp hastası olduğunu söylemesine rağmen işkence ile gözaltına alındı ve karakolda 3 saat boyunca baskı ile ifade vermeye zorlandı.

‘Hayırdır birader? Cumhurbaşkanına hakaret etmişsin’

Diyarbakır Yenişehir’de dükkânı olan terzi Osman Gökalp’in iddiasına göre, dükkâna giren bir kişi, 4 pantolon bırakarak paçalarının kısaltılmasını istedi. Gökalp, yarım saat veya 45 dakikaya hazır olacağını söyleyerek malzeme almaya gitti. 20 dakika sonra gelen kişi, pantolonların hazır olmadığını görünce sinirlendi ve pantolonlarını da alıp çıktı. Daha sonra dükkâna gelen kişi pantolon paçasının kaybolduğunu söyledi. Dükkânda yapılan aramalar sonucu “Nasıl esnafsınız” sözleri ile başlayan gerginlik, küfür ve hakaretlerle devam etti. Terzi Gökalp’in de küfürle karşılık vermesi üzerine, kişi, “Sen dur bekle” diyerek telefon görüşmesi yaptı. Ardından 4 tane Yunus polis (motosikletli polis timleri), “Hayırdır birader? Cumhurbaşkanına hakaret etmişsin” ifadeleriyle dükkâna girdi. Gökalp, konunun cumhurbaşkanına hakaretle ilgisinin olmadığını söylese de polis ekipleri, zorla ifade vermeye götürmek istedi. Küfür ve hakaretler eşliğinde ters kelepçe uygulayan polisler, Gökalp’i sürükleyerek dükkândan çıkardı.

Kalp hastası olduğunu söyledikten sonra işkence devam etmiş

Gökalp, “Gelen vatandaşın da polis olduğunu anlayınca ‘ikimize de aynı muameleyi gösterin’ dedim. Kalp hastası olduğumu söyledim, ‘Kalbim yüzde 30 çalışıyor’ dedim dinlemediler. Ellerim ters kelepçeden morardı, omzumda ve dizimde yara var. Zorla Yenişehir Karakolu’na götürdüler. 3 buçuk saat baskı altında ifade almaya çalıştılar. Cumhurbaşkanına hakaret olan tutanağa ‘bu saçma sapan bir tutanak’ dedim. İmza vermedim” dedi. Gökalp’in başvurduğu İnsan Hakları Derneği, olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.