Tepki çeken özelleştirme kararının arkasında 'Erdoğan'ın aşığı' var

Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü bünyesindeki I. Ana Bakım Merkez Komutanlığı'na bağlı tank palet fabrikasının özelleştirmesi kararının, Altay tanklarını üretecek BMC'nin sahibi AKP'li patron Ethem Sancak için alındığı anlaşılıyor.

Tepki çeken özelleştirme kararının arkasında 'Erdoğan'ın aşığı' var

Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB) bağlı Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren I. Ana Bakım Merkez Komutanlığı’ndaki tank palet fabrikasının özelleştirme kapsamına alındığı açıklanmıştı.

Fabrikanın özelleştirme kararının arkasında ise şaşırtmayacak bir “adrese teslim” bir sermaye projesinin olduğuna dikkat çekiliyor. O adresteki isim ise Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen ve hayranlığını “Ona; anam, babam, eşim çocuklarım feda olsun” diyerek ifade eden AKP’li patron Ethem Sancak. Sancak’ın yönetim kurulu başkanı olduğu BMC tarafından seri üretimi gerçekleştirilecek olan Altay tankının ana parçalarının bu fabrikada yapılması bekleniyor. Özelleştirme kararında ihaleye teklif verecekler için “savunma sanayii tesisi işletme deneyimlerinin” ön yeterlilik kriteri olarak belirlenmesi Sancak’ı ve şirketini işaret ediyor.

İŞÇİLER TEPKİLİ

Öte yandan larara tepki gösteren Harb-İş Sendikası, yaptığı açıklamayla “Kurulduğu 1975 yılından bu güne Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde milli savunma sanayine ciddi katkıları bulunan işyerinin ani bir kararla özelleştirme kapmasına alınması ve kararla ilgili hiçbir yetkiliden açıklama yapılmaması 714’ü işçi olmak üzere 927 personeli derinden üzmüştür” dedi.

Sendika Genel yönetim Kurulunun yaşanan belirsizlik sona erene kadar işyerini terk etmeme kararı aldığı bildirilen açıklamada, yetkililerden çalışanların mağdur edilmeyeceğine yönelik açıklama beklendiği bildirildi.