Tel Aviv'de binlerce kişi yolsuzluk karşıtı gösteri yaptı

İsrail polisinin Başbakan Benyamin Netanyahu'nun iki ayrı davada 'rüşvet', 'güveni kötüye kullanmak' ve 'yolsuzluk' ile suçlanması için savcılığa tavisye vermesinin ardından Tel Aviv'de binlerce kişi yolsuzluk karşıtı gösteri yaptı.

Tel Aviv'de binlerce kişi yolsuzluk karşıtı gösteri yaptı

İsrail polisinin Başbakan Benyamin Netanyahu’nun iki ayrı davada ‘rüşvet’, ‘güveni kötüye kullanmak’ ve ‘yolsuzluk’ ile suçlanması için savcılığa tavisye vermesinin ardından Tel Aviv’de binlerce kişi yolsuzluk karşıtı gösteri yaptı.

Sputnik’te yer alan habere göre, Tel Aviv’de toplanan binlerce eylemci Başbakan Netanyahu’ya istifa etmesi çağrısı yaptı, ‘Bay Bay Bibi’ ve ‘Suç Bakanı’ dövizleri taşıdı.

Netanyahu’nun hakkındaki suçlamalara yönelik ‘Hiçbir şey olmayacak çünkü hiçbir şey yok’ açıklamasına eylemciler ‘Yalancı, yalancı’ sloganları atarak karşılık verdi.

​Salı günü İsrail polisi, 68 yaşındaki Netanyahu’nun ‘Dava 1000’ ve ‘Dava 2000’ olarak anılan iki ayrı davada ‘rüşvet’, ‘güveni kötüye kullanmak’ ve ‘yolsuzluk’ ile suçlanması için yeterli kanıta sahip olduklarına karar vermiş ve savcılığa Netanyahu’ya dava açılması tavsiyesi vermişti.

Netanyahu ise hakkındaki suçlamaların asılsız olduğunu iddia ederek istifa etmesi yönündeki çağrıları reddetmişti.

Netanyahu’nun koalisyon ortakları şu ana kadar Başbakan’ın arkasında durdu. İsrail yasalarına göre Netanyahu’ya resm olarak suçlamalar yöneltilse de istifa etme zorunluluğu bulunmuyor.

‘ÇOCUKLARIMIZ İÇİN, ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ’

Aktivist Abi Benyamin “Bu meydanda seninle istifa edene kadar mücadele edeceğimizi ilan ediyorum. Ne kadar sürerse sürsün burada toplanmayı sürdüreceğiz” diyerek Netanyahu’ya seslendi.

Eylemcilerden Efrat Shechter de “Çocuklarımız için, ülkenin geleceği için mücadele ediyoruz. Son yıllarda olanlar geleceğimizi yok ediyor” dedi.

Tel Aviv’de aylardır her hafta yolsuzluk karşıtı gösteriler yapılıyor.