Tekstilde küçülme kararları: Bir çok fabrikada yüzlerce işçi işten atıldı

Ekonomide başlayan durgunluğun faturası işçilere kesilmeye başlandı, çok sayıda tekstil firması yüzlerce işçiyi kapı önüne koydu.

Tekstilde küçülme kararları: Bir çok fabrikada yüzlerce işçi işten atıldı

Gaziantep’in tekstil ve iplik sektöründe faaliyet gösteren bir çok firmanın işçi çıkarmaya başladığı öğrenildi.

Kentin sektördeki en büyüğü olduğu bilinen Sanko Tekstil’in ‘küçülme’ kararı aldığı ve çalışan her 10 işçiden 3’ünü işten çıkardığı belirtiliyor. Buna göre firmanın kararıyla yaklaşık 300 kişi işsiz kalacak.

Öte yandan, Facebook’taki Gaziantepli İşçiler adlı sosyal medya sayfasında da, sektörün Antep’teki bir başka büyük firması Şireci Tekstil’de çalışan işçilerin “iş yok” bahanesiyle eve gönderildiği öğrenildi. Sayfadan yapılan duyuruda, “Şireci Tekstil’den şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Dün işten çıkarmalar başlamış, bugün de iş yok diye vardiya çalışanlarını evlerine göndermiştir” denildi.

Aynı sayfada Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Zeki Mensucat’ın da işçi çıkarmaya başladığı duyuruldu. Paylaşımda “Zeki mensucat işçi çıkarıyor 3. Fabrikayı kapattı ve işçisine bayram harçlığı vermemek için bayram haftası herkesi çıkarıyor. İşçilerini madur ediyor…. ” ifadelerini kullanılırken, “Çok kazanınca işçiye ne verdinizki en ufak dalgalanmada faturayı işçiye kesiyorsunuz.” diyerek işten çıkarmalara tepki gösterildi.