"Tek suçum Semih Terzi'nin eşi olmak"

15 Temmuz darbe girişimi sırasında astsubay Ömer Halisdemir tarafından öldürülen Tuğgeneral Semih Terzi'nin eşi Nazire Terzi'ye 15 yıl hapis istendi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında astsubay Ömer Halisdemir tarafından öldürülen Tuğgeneral Semih Terzi’nin eşi Nazire Terzi’nin yargılandığı davada mütalaasını sunan savcı, sanığın “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Nazire Terzi ile avukatlar katıldı.

Cep telefonundan CoverMe ve KakaoTalk gibi programları kullanıp kullanmadığı sorulan Terzi, bu programları kullanmadığını söyledi.

Daha sonra söz alan duruşma savcısı, araştırılması istenen başka husus bulunmadığından esas hakkındaki mütalaasını açıklayacağını bildirdi.

Savcı, Nazire Terzi hakkında, noter katibi Kerem Sağlıklı’yı, “Hepiniz bizden özür dileyeceksiniz. Hepiniz göreceksiniz” sözleriyle tehdit ettiği suçlamasıyla açılan kamu davasında, “Hepiniz göreceksiniz” ifadesinin tanıklar tarafından doğrulanmadığı gerekçesiyle beraatını istedi. Terzi hakkında “Anayasa’yı ihlal” suçuna iştirak suçundan da beraat talep eden savcı, Semih Terzi’nin Ankara’ya şüphe çekmeden gelebilmek için eşi Nazire Terzi’yi kullandığına ilişkin mahkumiyetini gerektirir, her türlü şüpheden uzak somut bir delil bulunmadığını belirtti.

Sanığın, eşi Semih Terzi’nin ölüm raporunda değişiklik yapmak amacıyla doktor kıyafetiyle GATA’ya giderek kayıtların tutulduğu bilgisayarda inceleme yaptığını, sanıktan ele geçirilen cep telefonunda bazı programlara ilişkin kayıtlar bulunduğunu, sanığın bu programlarla eşi Semih Terzi ile görüştüğünün belirlendiğini kaydeden savcı, Nazire Terzi’nin “silahlı terör örgütüne üyelik” suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

‘TEK SUÇUM SEMİH TERZİ’NİN EŞİ OLMAK’

Mütalaaya karşı söz alan ve neyle suçlandığını dahi bilmediğini savunan Terzi, “Tek suçum Semih Terzi’nin eşi olmak” dedi.

Terzi’nin avukatı da mütalaaya kısmen katıldıklarını, müvekkilinin “terör örgütü üyesi” olduğuna ilişkin somut delil bulunmadığını savundu.

Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı 12 Şubat’a erteledi.