Tecavüze uğradıktan sonra yakılan kanser hastası kadının davasında tutuksuz yargılama

İzmir'in Buca ilçesinde kanser hastası Sibel Çelik'in, nişanlısının evinde tecavüze uğradıktan sonra bıçakla öldürülerek yakılmasıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi.

Tecavüze uğradıktan sonra yakılan kanser hastası kadının davasında tutuksuz yargılama

İzmir’in Buca ilçesinde kanser hastası Sibel Çelik’in, nişanlısının evinde cinsel saldırıya uğradıktan sonra bıçakla öldürülerek yakılmasıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi.

AA’nın haberine göre, İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Selman Y., taraf avukatları ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü vekili Müjgan Bilgen Özen katıldı. 

Müşteki avukatı, eksikliklerin giderilmesini ve sanık Selman Y.’nin tutuklanmasını talep ettiklerini söyledi. 

Sanık Selman Y., yaklaşık 10 gün önce Alman makamlarının babasını aradığını belirterek, “Davayla ilgili sorular sormuşlar. Öğrendiğime göre diğer sanık olan abim Halil Almanya’da yakalanmış.” dedi. Sanık avukatı, tutuklama yönündeki taleplerin reddine karar verilmesini talep etti. 

Mahkeme heyeti, sanık Halil Y.’nin, hakkında çıkartılan kırmızı bültenin sonucuna göre yurt dışından Türkiye’ye getirilmesinin beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. 

OLAYIN GEÇMİŞİ

12 Temmuz 2016’da İzmir’in Buca ilçesinde yaşanan olayda, bir evde çıkan yangında yanan bazanın altında bir ceset olduğu ve bu cesedin Sibel Çelik’e ait olduğu tespit edilmişti. Öldüğünde henüz 24 yaşında olan Sibel, aynı zamanda kanser tedavisi de görüyordu. Olaydan sonra Çelik’in cinayet zanlısı olarak aranan sevgilisi Halil Y. hala yakalanamazken, Halil Y.’nin ağabeyi Selman Y. ise yakalanıp tutuklanmıştı.