Tchibo krizi bahane etti, işçileri tazminatsız işten attı

Türkiye’deki ekonomik kriz nedeniyle binlerce firma arka arkaya konkordato açıklayıp işçi çıkarırken, bir işten çıkarma haberi de Almanya merkezli kahve alışveriş devi Tchibo’nun Türkiye’deki mağazalarından geldi. Tchibo mağazalarında çalışan 9 güvenlik görevlisi kriz nedeniyle işten çıkarıldı. Odatv’nin edindiği bilgiye göre, Tchibo güvenlik hizmetini taşeron firma aracılığıyla alıyor. Tchibo’nun güvenlik hizmeti aldığı taşeron firma “Eubsa Turkey”in... View Article

Tchibo krizi bahane etti, işçileri tazminatsız işten attı

Türkiye’deki ekonomik kriz nedeniyle binlerce firma arka arkaya konkordato açıklayıp işçi çıkarırken, bir işten çıkarma haberi de Almanya merkezli kahve alışveriş devi Tchibo’nun Türkiye’deki mağazalarından geldi.

Tchibo mağazalarında çalışan 9 güvenlik görevlisi kriz nedeniyle işten çıkarıldı. Odatv’nin edindiği bilgiye göre, Tchibo güvenlik hizmetini taşeron firma aracılığıyla alıyor. Tchibo’nun güvenlik hizmeti aldığı taşeron firma “Eubsa Turkey”in çalışanları olan güvenlik görevlilerinden bazılarına, işten çıkarılmalarına rağmen hak ettikleri tazminatları ödenmedi.

İşten çıkarılan ve tazminatları verilmeyen Tchibo’daki güvenlik görevlilerine içeride kalan maaşları dahi şimdiye kadar ödenmiş değil.

İşte çıkarılan 9 güvenlik görevlisine, işten çıkarılmaları ile ilgili şu belge imzalatıldı:

Tchibo işten çıkarma belgesi

TCHIBO’DAN AÇIKLAMA

Tchibo Türkiye’den yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Tchibo Türkiye olarak operasyonlarımızın temizlik ve güvenlik gibi hizmetlerini dönemsel olarak anlaştığımız üçüncü kişi yüklenicilerden temin etmekteyiz. Haberinize konu olan Eubsa Güvenlik firması bir süredir sözleşmeli olarak güvenlik hizmeti almış olduğumuz yüklenicilerimizden birisidir. Bahsi geçen şirketle sözleşmemiz görülen lüzum üzerine feshedilmiş, bugüne kadarki hizmetleri için kendilerine tarafımızca teşekkür edilmiş, iki şirket arasında her türlü borç ve alacak konusunda mutabık kalınmıştır. Haberinize göre mağdur durumda bırakılan çalışanların tazminatlarının ödemesi sözleşme hükümlerince her ne kadar yüklenici Eubsa Güvenlik firmasına ait olsa da çalışanların her türlü hak ve hukukları şirketimizin garantisi altındadır.”