TBMM Başkanı: Biz tarihimizi 1923’lerden başlatmadık

AKP'nin sahip olduğu gerici bakış açısı, TBMM Başkanı'nın son açıklamalarıyla birlikte bir kez daha ortaya çıktı

TBMM Başkanı: Biz tarihimizi 1923’lerden başlatmadık

AKP’nin tarihe yönelik olarak sahip oldukları gerici bakış açısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı’nın son açıklamalarıyla birlikte bir kez daha gün yüzüne çıkmış oldu. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Bizim tarihimiz eski, biz 1923’lerden başlamadık” diye konuşarak Taksim’de gerici bir ayaklanmanın yaşanmasında önemli bir rol oynayan Taksim’de gerici ayaklanmaya karışan Taksim Topçu Kışlası’na da sahip çıktı.

Dolmabahçe Sarayı’ndaki açılış töreninde konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Osmanlı Devleti’nin büyük bir cihan imparatorluğu olduğunu, imparatorluğun mazisiyle övünülmesi gerektiğini iddia etti.

Bizim tarihimiz eski, biz 1923’lerden başlamadık

TBMM Başkanı Kahraman konuşmasında, “Bizim tarihimiz eski, biz 1923’lerden başlamadık. 1299’dan da başlamadık. Bizim Selçuklumuz, Alparslanımız, 1071’imiz var. Köklü bir ağacız biz. Bu ağacın dallarını, gövdesini, meyvelerini hep inceleyip ortaya çıkarmalıyız. Biz bir cihan devletiyiz. Kökleri olan bir devletiz. Tarihimiz müze olmalı. Bir Taksim kışlamız… Tarihi bir cinayettir; anıt cinayetidir. İhya edilmeli. Orası bir tarih müzesi haline gelmeli. Tarihi yaşatmalıyız, ruh vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Kahraman’ın sahip çıktığı Topçu Kışlası

Taksim Topçu Kışlası, Osmanlı Devleti’ndeki gericilerin ayaklanması olarak tarihe kaydettikleri gün olan 31 Mart gününün başladığı yerlerden bir tanesidir. 1909 yılında Taksim Kışlası’ndaki askerler, subaylara karşı ayaklanmış, Heyet-i Mebusan’ın önünde toplanarak dinin elden gittiğini iddia etmişler ve İttihat Terakki yönetiminden şeriata uygun bir yönetime geçmek istediklerini belirterek büyük bir ayaklanma çıkarmışlardı. İttihatçı subayları, gazetecileri, meclis üyelerini gördükleri yerlerde öldürmeleriyle tarihe adını kanlı bir şekilde yazan bu gerici ayaklanma, içinde Mustafa Kemal’in de olduğu Hareket Ordusu’nun şehre girmesiyle son bulmuştu.