TARİŞ'te 7 işçinin işten atılması sonrası eylem başladı, polis işçileri gözaltına aldı

İzmir’deki TARİŞ fabrikasında 7 işçi DİSK/Gıda-İş Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldı. Bunun üzerine fabrikayı terk etmeme eylemine başlayan işçiler polis saldırısına uğrayarak gözaltına alındı.

TARİŞ'te 7 işçinin işten atılması sonrası eylem başladı, polis işçileri gözaltına aldı

İzmir’deki Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan TARİŞ fabrikasında işçiler anayasal haklarını kullanarak DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikası’na üye oldu. Ancak işçilerin örgütlülüklerini tamamlamalarına tahammül edemeyen işveren, işçilere “ya istifa etmeleri ya da sendikadan ayrılmaları” yönünde baskı yaptı.

Bu akşam itibariyle 7 işçinin fabrikayla ilişkisinin kesilmesi sonrası işten çıkarmaların devam edeceğini öğrenen diğer sendikalı işçiler fabrikayı terk etmeye eylemi başlattı. Eylem üzerine fabrika önüne gelen çevik kuvvet ekipleri işçileri gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında eyleme destek için gelen sendika şube yönetici ve işyeri temsilcilerinin de yer aldığı öğrenildi.

DİSK/Gıda-İş işten atmalara ve gözaltılara karşı 7 Kasım Çarşamba günü saat 11.00’da fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirileceğini duyurdu.

“İŞÇİLERİ BÖLMEK İÇİN HER YOLU DENEDİLER”

Gıda-İş Sendikası Ege Bölge Temsilcisi Mazhar Uzbek şunları söyledi:

Tamamlanan örgütlülüğümüz işveren ve temsilcileri tarafından tanınmamaktadır. Bu süreç içerisinde işçi arkadaşlarımızla barışçıl her yolu deneyerek görüşme çabalarımız görmezden gelinmiştir. İşçi arkadaşlarımız anayasal haklarını kullanarak sendika tercihlerini yapmış beş aydır da sendikamız DİSK Gıda İş üyesi olarak üyeliklerine devam etmektedirler. İşveren ve temsilcileri ise işçi arkadaşlarımızı bölmek için her yolu denemiştir. Sendikamıza üye işçi arkadaşlarımızın taleplerinin kabul edilmesi ve sendikamızla sözleşmenin yapılması için harekete geçilmesini talep ediyoruz.