TARİŞ işçileri uyardı: Mağaza önlerini eylem alanına çeviririz

İzmir Çiğli'deki TARİŞ fabrikasında işten atılma ve gözaltılara karşı bugün yapılan basın açıklamasında direniş kararlığını vurgulanırken, "TARİŞ'i boykot" uyarısı yapıldı.

TARİŞ işçileri uyardı: Mağaza önlerini eylem alanına çeviririz

İzmir’in Çiğli ilçesinde kurulu TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği fabrikasından sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldan 7 işçi için Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikası üyeleri, fabrika önünde basın açıklaması yaptı.

Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan yaptığı açıklamada iki kez TARİŞ yönetimiyle görüşme talep ettiklerini ancak “Biz sendikalı işçi istemiyoruz” cevabını aldıklarını belirtirken “İşçiler istifaya zorlanırken, yasalar neden uygulanmıyor? Bu yasalar hep işverenlerden yana mı olacak?” diye sordu.

Aslan, “İşçilerin hak ve özgürlükleri güvence altına alınmadığı taktirde demokrasiden söz etmek mümkün olmaz. İşçi arkadaşlarımız gece boyunca gözaltında kaldı. Suç var mı, yok. İşçiler yasal haklarını kullandı. Sendika haklarını kullandıkları için cezalandırıldılar. Talebimiz insanca yaşamaya yetecek bir ücrettir. Sendikanın tanınmasını ve toplu sözleşme yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullanırken atılan işçiler işe geri dönene kadar fabrika önünden ayrılmayacaklarını belirtti.

‘TARİŞ ÜRÜNLERİNİ PROTESTO’ UYARISI

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da sendikal hakların kabul edilmemesi ve atılan işçilerin geri alınmaması halinde taktirde İzmir halkına TARİŞ ürünlerini almama çağrısında bulunacaklarını belirtti. Sarı, “Kendilerini demokrat ilan edenler işçilere asgari ücreti reva görüyor. İşçilerin talepleri kabul edilmez ise İzmir halkına TARİŞ ürünlerini kullanmama çağrısı yapacağız. TARİŞ mağazalarının önlerini eylem alanına çeviririz” ifadelerini kullandı.