Tarım Bakanı'ndan elde kalan kurbanlıklarla ilgili açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, elde kalan kurbanlıklarla ilgili açıklama yaptı.

Tarım Bakanı'ndan elde kalan kurbanlıklarla ilgili açıklama

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli “Elde kalan 400 kilogram üzeri canlı erkek sığırı kilogramı 15 liradan, toklu küçükbaşı 14 liradan alacağız” açıklaması yaptı.

Bayram boyunca satışları izlediklerini, elde fazla bir stok olmadığını belirten Pakdemirli, “Benim gördüğüm kadarıyla besicimiz de vatandaşımız da memnun ayrıldı. Bugünden itibaren elinde hayvanı kalan üreticilerimiz Et ve Süt Kurumu’na başvurup canlı hayvanını getirecek ve kilosu üzerinden paralarını peşin olarak alabilecek”diye konuştu.

“PEŞİN ÖDEMEYLE ALACAĞIZ”

Bayram öncesi besiciyi mağdur etmeyeceklerini söylediklerini, satılamayan kurbanlıkların Et ve Süt Kurumu eliyle alınacağı taahhüdünü verdiklerini hatırlatan Pakdemirli, bu yıl kurbanlıkları canlı olarak peşin ödemeyle alma kararı aldıklarını ifade etti.

“Eskiden üretici hayvanı getiriyordu, kesilmesini bekliyordu, kaç kilo et çıktı, tartılıyordu. Bunların hesabına kitabına gerek yok” diyen Pakdemirli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Canlı hayvanını getirecek kilosu tartılacak ve onun üzerinden ödemesi yapılacak. Elde kalan 400 kilogram üzeri canlı erkek kasaplık sığırı kilogramı 15 liradan, 400 kilogram altı sığırı kilogramı 14 liradan, toklu küçükbaşı 14 liradan, koyunu 12,5 liradan, keçiyi kilogramı 10 liradan alacağız. Bugünden itibaren elinde hayvanı kalan üreticilerimiz Et ve Süt Kurumuna bağlı kombine tesislerimize başvurup canlı hayvanını getirecek ve kilosu üzerinden paralarını peşin olarak alabilecek. Etin kesilmesini, tartılmasını beklemeden canlı hayvanlarını tarttırıp paralarını alacaklar.”