Tarım Bakanı Pakdemirli: Devletin çok toprağı var, kiralayabiliriz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Devletin çok münbit toprakları var. Bunları ilerleyen dönemde kiralamaya açmak istiyoruz" dedi

Tarım Bakanı Pakdemirli: Devletin çok toprağı var, kiralayabiliriz

Yeni kabinenin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Devletin çok münbit toprakları var. Bunları ilerleyen dönemde kiralamaya açmak istiyoruz” dedi.

AKP Ödemiş İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Pakdemirli, tarımda yaşanılan sıkıntılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Pakdemirli, “Devletin çok münbit toprakları var. Bunları ilerleyen dönemde kiralamaya açmak istiyoruz. Burada işte kooperatifleşmenin önemi ortaya çıkıyor. Tek kişinin, 3-5 kişinin yetmeyeceği güçlerde bu kiralamaları yapıp çok büyük arazilerde, ölçek ekonomisine uygun tarımı, hayvancılığı yapma imkanımız olacak” dedi.

‘Güzel bir kira kontratı yapacağız’

Devlete ait arazi sayısının çok fazla olduğunu ve bunların kira yoluyla işletilmesini dile getiren Pakdemirli, “Güzel bir kira kontratı yapacağız. İyi kontratların üzerinde bunların halkımızla buluşmasını sağlayacağız. Hem üreticilerimize bir kazanç kapısı imkanı olacak hem de tüketici yerli ürünlerden dolayı gıda enflasyonun bir nebze de daha kurtulmuş olacak” ifadelerini kullandı.

‘Patates.. domates.. günden güne artacak, azalacak’

Gazetecilerin patates, soğan, domates gibi temel gıda maddelerindeki enflasyon artışını sorması üzerine ise Pakdemirli, “Patates, domates… Bunların hepsi günden güne artacak, azalacak. Bunları hep görüyor olacağız. Önemli olan bu ürünlerin bir kısmını sanayi ürününe çevirebiliyorsak ve ekstra katma değer yaratıp bir noktaya getirebiliyorsak sürdürülebilir bir gelir kaynağına üreticimizi ulaştırmış oluruz. Yoksa günlük hal fiyatlarıyla, bir indi bir çıktı, bunların zikzaklarıyla hayat boyu uğraşacağız demektir” dedi.