Tarikat yurdunda bu kez babadan istismar!

Baba, öz oğlunu kaldığı tarikata ait yurda götürürken cinsel istismarda bulundu.

Tarikat yurdunda bu kez babadan istismar!

Laikliğe ve pedagoji bilimine aykırılığına rağmen Türkiye’nin hemen her ilinde faaliyet göstermesi AKP eliyle kollanan ve teşvik edilen tarikat yurtları yine bir cinsel istismar skandalı ile haber konusu oldu. Ancak bu kez istismar, diğer skandallardan farklı olarak bizzat veliden öz çocuğuna geldi.

Ankara’da mahkemeye taşınan ve 14 yaşındaki bir lise öğrencisine babası tarafından yapılan istismarı, soruşturma dosyasına göre öğrenci şu ifadelerle anlattı:

“Yurdun arka tarafına arabayla geçtik. Arabayı burada durdurdu. Ben o sırada arabanın ön tarafında oturuyordum. Bana arkaya geç dedi. (…) Daha sonra burada yaklaşık 10 dakika durduk. Polis geldi. ”

Hürriyet‘in haberine göre, ifadelerinde olay yerine polisin gelmesiyle olayı ailesine anlatabildiğini söyleyen çocuk, “Eğer polis gelmeseydi bir şey yapmazdım, kimseye bahsetmezdim. Utandığımdan dolayı sıkıntılarımı paylaştığım anneme ve amcama da bu durumu anlatamazdım.” dedi.

Çocuğun ifadelerini kabul eden baba G.M.B, “Alt soya karşı çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan” Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanarak cezaevine konuldu.