Tarikat "şeyh"inin cinsel istismar davası: Taciz edeceği kişiyi zikirde seçiyordu...

Konya'daki bir tarikatın "şeyh"inin aralarında çok sayıda çocuğun da olduğu kişilere cinsel istismarda bulunmasına ilişkin davaya yeni bir şikayetçi daha eklendi.

Tarikat

Konya’da Faruki tarikatının “şeyhi” Süleyman Işık’ın, aralarında çocukların da olduğu 5 erkeğe cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı dava sürüyor.

BİMER’e yapılan şikayet sonrası gözaltına alınan,, 2008 ve 2017 yılları arasında 17- 22 yaşlarındaki 5 erkeğe cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve 70 yıla kadar hapsi istenen Işık’ın yargılanmasına devam edilen 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada T.M adlı bir kişi daha kendisine de istismarda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. T.M.’nin şikayeti de aynı dosyayla birleşti.

17 yaşındayken sohbetlere gitmeye başladığını belirten T.M., bu sırada Işık’ın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu belirtti. Işık’ın kendisini iş yerine de çağırdığını belirten T.M., sanığın birlikte gittiği arkadaşına da istismarda bulunduğunu iddia etti.

Ailesinin sohbetlere gitmesini istemediğini, sanıkla ilgili çıkan haberlerin ardından şikayetçi olduğunu belirten T.M., “Ağustos ayında haberler çıkınca aileme bir şey diyemedim. Haberlerde görünce kendime güvenim geldi ve şikayetçi oldum. İş yerinin üst katında bunun küçük bir odası. O oda gizli ve perdeli, her şeyini orada yapardı. Ben korkup gitmedim” diye konuştu.

“ŞİKAYET EDİNCE DERGAHTAKİLER KIZDI”

S.I.’nın karşısındaki kişiyi gözleriyle hipnoz ettiğini ileri süren T.M., ”Karşısındakini gözleriyle hipnoz ediyordu. Onu vakfa şikayet etmiştim. Şikayet ettiğim için bana kinlendi. Şikayetin ardından dergâhtakiler bana kızdı ve inanmadı. Gitmek istemiyordum ama beni hipnoz ettiği için dükkanına gidiyordum. 17 yaşında başladım. 18 yaşında bıraktım” dedi.

‘TACİZ EDECEĞİ KİŞİYİ ZİKİRDE SEÇİYORDU’

Sanık Süleyman Işık’ın taciz edeceği kişiyi zikirde seçtiğini iddia eden T.M., “Taciz edeceği kişiyi zikirde seçiyordu. Özellikle gençlerden seçiyordu. Anne babası ölmüş ya da ayrılmış gençleri seçiyordu” ifadelerini kullandı.

T.M., Işık’ın mürit kazanmak için zaman zaman toplumsal alanlarda zikir çektirdiğini ileri sürdü. T.M., “Toplumsal yerlerde bilerek zikir yapıyorlar. Dergâhtaki gençler lisedeki gençleri dergâha çağırıyordu. Bu gençlerin başına birçok şey geliyordu. Orada zikir değil, oyun oynuyorduk” dedi.