Tansu Çiller: Çok ciddi bir kriz beklentisi görüyorum

Eski Başbakan Tansu Çiller, ciddi bir kriz beklentisi olduğuna dikkat çekerken, yeni sistem başkanlık ile krizin hızla aşılabileceği öne sürdü.

Tansu Çiller: Çok ciddi bir kriz beklentisi görüyorum

Seçimlerden önce  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Yenikapı’daki mitingine katılıp desteğini açıklayan, eski başbakan Tansu Çiller, “özel sektörde çok ciddi bir kriz beklentisi” gördüğünü belirtirken, yeni sistemin ise sorunları hızla çözebileceğini söyledi.

Ekonomik krizin faturasını emekçilere ödettiği dönemi övünerek hatırlatan Çiller, “Geçmişte cendereden geçmiş ve 5 Nisan’da ekonomik istikrar programı açıklamış bir eski başbakan olarak hem tecrübelerimi hem de bu krizi atlatmada Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin getirdiği fırsatlardan ve sunduğu imkânlardan söz etmek istiyorum” diyerek yeni sistemin sermaye sınıfı için sunduğu olanakları anlattı.

Hürriyet’ten Abdulkadir Selvi’ye konuşan Çiller, “Krizi aşmada yeni hükümet sistemi çok büyük fırsat veriyor” derken şu ifadeleri kullandı:

Daha hükümet yeni kurulmuşken ve henüz sistem oturmadan yapılan değerlendirmeleri ise haksızlık olarak görüyorum.

Bu sistemin oturmasına fırsat vermek lazım. Görülecek ki bu sistem hızla sorunların çözümüne imkân verecek. Sistem hızlı karar almayı gerekli kılıyor, ayrıca Sayın Erdoğan’la birlikte çok güçlü bir liderliğe sahip.

***

Türkiye’nin dış borcu 20 milyar dolar, PTT’nin T’sinin satışı ise 40 milyar dolar ediyordu. Bunu yapsak Türkiye rahatlayacaktı. Bu benim hayal projemdi ama yapamadık. Daha sonra PTT’nin T’si satıldı ama Türkiye’nin dişinin kovuğuna yetmedi.

Bu sistemde olsa 1 ayda çıkardı. Çünkü sistem hızlı karar almayı gerektiriyor. Zaten Erdoğan’ın şahsında güçlü bir liderlik var. Şimdiki ekonomik sorunlar aşılır.