'Taliban'ın Babası' Mevlana Samiul Hak öldürüldü

'Taliban'ın babası' olarak bilinen ve Taliban'ın kurucusu Molla Ömer'in hocalığını yapan Mevlana Samiul Hak, öldürüldü.

'Taliban'ın Babası' Mevlana Samiul Hak öldürüldü

‘Taliban’ın babası’ olarak bilinen ve Taliban’ın kurucusu Molla Ömer’in hocalığını yapan Mevlana Samiul Hak, öldürüldü. Hak’ın Ravalpindi ve İslamabad kentleri arasındaki Bahria Town bölgesinde bulunan evinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybettiği kaydedildi.

İslam Alimleri Cemiyeti Partisi-Samiul Hak (JUI-S) ve Daru’l Ulum Hakkaniye Medresesi lideri ve eski senatör olan Mevlana Samiul Hak, ‘Taliban’ın Babası’ olarak biliniyordu.

Evinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ölen Hak’ın oğlu Hamidul Hak olaya ilişkin “Yatak odasında dinlenirken eve giren bir kişi tarafından bıçaklanmış. Tehditler aldığı için polise ihbarda bulunup koruma talep etmiştik. Bir iş için dışarı çıkan şoförü döndüğünde, babamı kanlar içinde buldu.” açıklamasında bulundu.

Taliban kurucusunun hocalığını yaptı

Mevlana Samiul Hak, kurduğu ”Darul Ulum Hakkaniye Medresesi” ile Taliban örgütünün kurucusu Molla Ömer, Hakkani grubu lideri Celaleddin Hakkani ve Taliban’ın bir sonraki lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur’u yetiştirdi.

Pakistan Başbakanı’nda açıklama

Pakistan Başbakanı İmran Han olaya ilişkin yaptığı açıklamada, Mevlana Samiul Hak’ın öldürülmesini kınadı ve ivedilikle soruşturma açılması talimatı verdiğini ifade etti.