Taksim'in rezil halinden 1 Mayıs'ı sorumlu tuttular

İBB Başkanı Uysal, Taksim'in "1 Mayıs eylemlerinden beri bir türlü kendine gelemediğini" söyledi.

Taksim'in rezil halinden 1 Mayıs'ı sorumlu tuttular

Taksim’i 6 yıldır emekçilere kapatan AKP, meydanın son dönemde eski halinden eser kalmayacak şekilde dönüştürülmesinden 1 Mayıs eylemlerini sorumlu tuttu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde bugün faaliyet raporu görüşmeleri gerçekleştirildi. İBB Başkanı Mevlüt Uysal, 2017 yılında yapılan çalışmaları ve yapılacak projeleri anlattı. Uysal’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen CHP’li İBB meclis üyeleri Gökhan Zeybek ve Hakkı Sağlam, Mevlüt Uysal’a eleştiriler yöneltti. Eleştirilerden birisi de Taksim Meydanı’nın tepki çeken son haliyle ilgiliydi.

Uysal ise konuyla ilgili olarak kürsüde verdiği yanıtta, meydanın halinden 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarını sorumlu tuttu.

Uysal Taksim’deki çalışmalara dair bilgi verirken, “Maalesef geçmişte yapılan o eylemlerden, her sene 1 Mayıs gerekçesiyle yapılan eylemlerden, Taksim bir türlü kendisine gelemedi. İnşallah Taksim’i kendisine getireceğiz ve orayı gerçek meydan hale dönüştüreceğiz. Ancak oradaki Atatürk Kültür Merkezi yıkıldı, yeniden yapılıyor. Atatürk Kültür Merkezi’nin önündeki yol da yerin altına alınacak. Yine orada Sıraselviler’e dönen cadde de yer altına alınacak. Orada yine inşaat çalışması yapılacak. Dolayısıyla bu yapılan düzenlemeler geçicidir diyorum” şeklinde konuştu.

En son 1 Mayıs kutlamaları 2012 yılında Taksim’de yapılmıştı.