Tahliye edilen Enis Berberoğlu'ndan ilk açıklama

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında '5 yıl 10 ay hapis cezasını onanmasına, milletvekilliği sona erinceye kadar cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine' karar verdi. 

Tahliye edilen Enis Berberoğlu'ndan ilk açıklama

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında ‘5 yıl 10 ay hapis cezasını onanmasına, milletvekilliği sona erinceye kadar cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine’ karar verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu tahliye olduğu Maltepe Cezaevi önünde açıklama yaptı.

Berberoğlu açıklamasında, “Yaklaşık 16 aydır tecritteyim. Az konuşmaya alıştım. Takdir edersiniz ki yoğun bir dönem geçti. Bir kaç gün aileme, partime ve çevreme danışmak istiyorum. Daha sonra daha geniş açıklama yapacağım. İlginize çok teşekkür ederim, özellikle eski meslektaşlarım beni hiç yalnız bırakmadınız. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar” ifadelerinde bulundu.

Kılıçdaroğlu’ndan da açıklama geldi

Berberoğlu’nun tahliyesinin ardından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu akşam kendisi ile buluşacağım, kucaklaşacağım. Ama kararı, kendisini görmediğim için bugünden, şu anda yorum yapmayı doğru bulmuyorum.” dedi.