Tahliye edilen cemaatçiler toplanmaları üzerine yeniden gözaltına alındı

Kayseri'de 'FETÖ' soruşturması kapsamında tutuklanıp tahliye edilen bir grup cemaatçi, bağ evinde toplantı yapmaları üzerine gözaltına alındı.

Tahliye edilen cemaatçiler toplanmaları üzerine yeniden gözaltına alındı

Kayseri’de ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında tutuklanıp, bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olan 10 kişi, bir bağ evinde toplantı yaparken yakalanıp, gözaltına alındı.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube müdürlüklerine bağlı ekipler, merkez Melikgazi ilçesi Kazımkarabekir Mahallesi’ndeki bağ evinde tahliye edilen kişilerin her hafta toplantı yaptığı bilgisine ulaştı. Sözkonusu kişileri takibe alan polis ekipleri, dün saat 20.00 sıralarında bağ evine baskın yaptı. Toplantı halinde basılan kişiler burada kelepçelenerek gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen 10 şüphelinin kimlik ve UYAP kayıtlarında yapılan kontrollerde, tamamının daha önce ‘FETÖ’ soruşturmaları kapsamında tutuklanıp yargılandığı, ceza alıp bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye oldukları saptandı.

İşçi, öğretmen, belediye çalışanı, işadamı, memur ve esnaflardan oluştuğu öğrenilen gruptakilerin en düşüğü 2, en yükseği 10 ay olmak üzere cezaevinde kaldıkları öğrenildi.