Suudi veliaht prensten Trump'ın tehdidine cevap: Onunla çalışmayı seviyorum

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ABD Başkanı Donal Trump'ın kendilerine yönelik “Biz olmasak iki haftada tahtı kaybedersiniz, bunun için bize para ödemek zorundasınız” sözlerine cevap verdi.

Suudi veliaht prensten Trump'ın tehdidine cevap: Onunla çalışmayı seviyorum

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ABD Başkanı Donal Trump’ın kendilerine yönelik “Biz olmasak iki haftada tahtı kaybedersiniz, bunun için bize para ödemek zorundasınız” sözlerine cevap verdi.

Muhammed bin Selman, Amerikan Bloomberg televizyonuna yaptığı açıklamalarda Trump’ın sert sözlerine yönelik “Herhangi bir dost, iyi ya da kötü şeyler söyleyebilir. ABD başkanı ile çalışmayı seviyorum.” ifadelerinde bulundu.

Veliaht Prens, Trump’ın “para ödemek zorundasınız” sözlerine ise Riyad yönetiminin güvenliği karşılığında herhangi bir bedel ödemeyeceğini belirterek  “ABD’den aldığımız tüm silahların parasını ödedik. Bunlar bedavadan gelen silahlar değil” dedi.

‘Trump ile çalışmayı seviyorum’

Muhammed bin Selman, ABD ile gerilen ilişkilere dair ise bu meseleyi “Herhangi bir dost, iyi ya da kötü şeyler söyleyebilir” olarak değerlendirdiklerini söyleyerek “ABD başkanı ile çalışmayı seviyorum. İki ülke arasındaki ilişkiler yüzde 99 iyi ilerlerken, yüzde 1 kötü bir mesele gündeme geldi” ifadelerini kullandı.

Trump,  “Suudi Arabistan’ı biz koruyoruz. Zengin olduklarını söyleyebilirsiniz. Kral Salman’ı seviyorum. Ama krala, ‘Sizi biz koruyoruz. Biz olmadan orada iki hafta bile kalamazsınız. Bundan dolayı askeri harcamalar için para ödemek zorundasınız’ dedim” açıklamasında bulunmuştu.