Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da silah sesleri

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da hareketli anlar yaşanıyor. Suudi kraliyet sarayından silah sesleri geldiği bildirildi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da silah sesleri

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da, Kraliyet Sarayı çevresinde silah ve patlama seslerinin geldiği belirtildi. Reuters’e konuşan üst düzey bir Suudi Arabistan yetkilisi “Güvenlik güçleri kraliyet sarayının bulunduğu bölgede küçük oyuncak bir drone’u düşürdü” açıklamasında bulundu.

Jerusalem Post’un haberine göre bazı Arap kaynaklar, ağır silahlı unsurların saraya girdiğini, bunların asker olup olmadığının bilinmediğini ancak saray etrafında askeri hareketlilik olduğunu aktardı.

Amerikan medyasında yer alan haberlerde, Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alukas Nepils’in başını çektiği bir grubun darbe girişiminde bulunduğu öne sürüldü.

Dubai’deki Wall Street Journal Muhabiri Margherita Stancati” Riyad’da darbe olmadı, küçük bir drone, saraya gereğinden fazla yaklaştı ve vuruldu.” bilgisini paylaştı.

DRONE MU DÜŞÜRÜLDÜ?

Reuters’e konuşan üst düzey bir Suudi Arabistan yetkilisi: “Güvenlik güçleri kraliyet sarayının bulunduğu bölgede küçük oyuncak bir drone’u düşürdü” şeklinde konuştu.