Suud Başsavcı ülkesine kuruyemiş ve lokum kolileriyle döndü!

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması için Türkiye'ye gelen Suudi Arabistan Başsavcısı Suud El Muceb, Atatürk Havalimanı'ndan özel uçakla ülkesine döndü. Suud Başsavcı  yanında götürdüğü kolilerle dikkat çekti.

Suud Başsavcı ülkesine kuruyemiş ve lokum kolileriyle döndü!

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması için Türkiye’ye gelen Suudi Arabistan Başsavcısı Suud El Muceb, Atatürk Havalimanı’ndan özel uçakla ülkesine döndü. Suud Başsavcı  yanında götürdüğü kolilerle dikkat çekti.

Gazeteci Kaşıkçı’nın öldürülmesi soruşturması kapsamında bir süredir Türkiye’de bulunan Suudi Arabistan Başsavcısı Suud El Muceb, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile bugün ikinci kez görüşmüş ve Levent’teki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nu da ziyaret etmişti.

Başsavcı El Muceb, İstanbul’daki programlarının ardından bugün ülkesine dönmek üzere, 17. 45 sularında Atatürk Havalimanı VIP Salonu’na geldi, kendisini bekleyen gazetecilerin Kaşıkçı cinayetine ilişkin sorularını yanıtsız bırakarak havalanında VIP’te bulunan özel odaya alındı. Başsavcı El Muceb, kısa bir bekleyişin ardından özel bir uçakla 18.30 sularında Cidde’ye hareket etti.

Atatürk Havalimanı’na Suud El Muceb’ten önce Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na ait diplomatik plakalı bir aracın gelmesi ise dikkatleri çekti. Araçtan inen, Suudi Başsavcı’nın da ekibinde yer aldığı öğrenilen 4 kişi havalanında VIP alana giriş yaptı. Aracın içinden 1’den 5’e kadar numaralandırılmış, üzerinde kilitler olan ‘hardcase’ tipi siyah renkli takım çantalar çıkarıldı. X-ray cihazından geçirilen çantalar, daha sonra görevliler tarafından içeri taşındı. Aynı araçtan kişisel eşyaların bulunduğu valizlerin yanı sıra kuruyemiş ve lokum kutularının da olduğu görüldü.