'İnce ve destekçileri DSP'ye geçiyor'

CHP'de İnce ve beraberinde hareket eden partililerin DSP'ye geçeceği öne sürüldü.

'İnce ve destekçileri DSP'ye geçiyor'

CHP’de Muharrem İnce liderliğinde hareket eden parti yönetimine muhalif isimlerin kurultay kararının reddedilmesi sonrası CHP’den ayrılacağı iddia edildi. Muhaliflerin geçeceği partinin DSP olacağı ileri sürülüyor. İddianın yer aldığı kaynak ise ‘İyi Parti’ Kurucular Kurulu Üyesi Vedat Yenerer’in sahibi olduğu Haber Ayyıldız isimli haber sitesi.

Sitede yer alan haberde, “Haber Ayyıldız’ın edindiği bilgilere göre CHP’den ayrılarak TBMM’de bir grup kurmaya hazırlanan Muharrem İnce ve ekibi bir süredir Hüsamettin Özkan’ın Beykoz’daki evinde toplanarak DSP’ye geçmek için zemin hazırlıyor.” denildi.

Haberde, Muharrem İnce ile birlikte çok sayıda milletvekili ve partilinin de DSP’ye geçeceği iddia edilirken bu sürecin en kısa zamanda da başlayacağı öne sürüldü.

İnce dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada “CHP’de Olağanüstü Kurultay için notere giderek imza veren kurultay delegelerimizin iradesine, isteğine sahip çıkıyoruz. Bize güvenen insanları yarı yolda bırakmayacağız. Anlık tepkilerle kimse partiden ve partideki görevinden ayrılmasın. Mücadelemizi hep birlikte sürdüreceğiz.” demişti.