Suriye'ye hava saldırısı!

Suriye'nin başkenti Şam'da bir askeri üsse yönelik hava saldırısı düzenlendi.

Suriye'ye hava saldırısı!

Suriye ordusunun ülke topraklarında cihatçıların kontrolündeki son bölge olan İdlib’e yönelik operasyonu beklenirken, ülkenin başkenti Şam’a yönelik hava saldırısı girişiminde bulunuldu.

Suriye’nin başkenti Şam’a yönelik hava saldırılarının Suriye Hava Savunması tarafından püskürtüldüğü bildirilirken, Şam yakınlarındaki El Mazze hava üssündeki mühimmat depolarında da patlamalar yaşandığı kaydediliyor.

Suriye yönetiminden henüz resmi bir açıklama gelmezken ​Sputnik‘in aktardığına göre, Suriye hükümetine yakın kaynaklar, El Mazze hava üssündeki patlamaların, füze saldırısından kaynaklandığını bildirdi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA ise patlamaların İsrail tarafından gerçekleştirilen bir saldırı sonucu meydana geldiği iddialarını reddederek, üsteki bir elektrik arızası nedeniyle mühimmat deposunda patlama gerçekleştiğini duyurdu.​

Saldırının olağan şüphelisi İsrail’den de bir açıklama gelmezken Times of Israel gazetesi, saldırıların İsrail uçakları tarafından düzenlendiğini ileri sürdü.