Suriye'nin Moskova Büyükelçisi: ABD ve Türkiye, Suriye'den gitmeli

Suriye'nin Moskova Büyükelçisi Riyad Haddad: Topraklarımıza hükümetin izni olmadan giren ülkeler Suriye'den çıkmalı.

Suriye'nin Moskova Büyükelçisi: ABD ve Türkiye, Suriye'den gitmeli

Suriye’nin Moskova Büyükelçisi Riyad Haddad, topraklarına yasalara aykırı olarak giren ülkeler olarak ABD ve Türkiye’nin adını saydı; bu ülkelerin çekilmesi gerektiğini söyledi.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’nda (SPIEF) gazetecilerle sohbet eden Suriye’nin Moskova Büyükelçisi Riyad Haddad’a İranlı güçlerin Suriye’de çıkması gerekip gerekmediği soruldu. Haddad, “Topraklarımıza hükümetin izni olmadan giren ülkeler Suriye’den çıkmalı. Bu şekilde girenleri konuşacak olursak, bunlar ABD ve Türkiye” yanıtını verdi.

‘İRAN VARLIĞINI KABUL EDİYORUZ’

Haddad, Suriye topraklarında yasal olarak varlık gösteren İranlı güçlere olumlu baktıklarını da vurguladı.

‘ANAYASA KOMİSYONU KURULACAK’

Diğer taraftan Haddad, hükümet heyetinin anayasa komisyonu çalışmalarına katılacağını belirtti. Haddad, “Garantör ülkeler Rusya, Türkiye ve İran, anayasa komisyonu kurulması konusunda mutabık kaldı ve Suriye yönetimi, heyet göndermeyi kabul etti” dedi. Haddad, listenin henüz belirlenmediğini, en kısa zamanda ilan edileceğini sözlerine ekledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, daha önce anayasa komisyonuna hükümet heyeti göndermeyi reddetmişti. Ancak Esad, Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le yaptığı görüşmenin ardından bu kararından vazgeçmiş ve heyet göndermeyi kabul etmişti.