'Suriyeliler giremez' deyip tehdit etmişti: Serbest bırakıldı

Denizli'de tostçu dükkanı sahibi bir esnaf, "İran, Suriye ve Afgan müşteri bu dükkana giremez, girerse dayak yer" yazan ırkçı bir afiş asmış, afişin tepki görmesinin ardından ise gözaltına alınmıştı

'Suriyeliler giremez' deyip tehdit etmişti: Serbest bırakıldı

Denizli’de tostçu dükkanı sahibi bir esnaf, “İran, Suriye ve Afgan müşteri bu dükkana giremez, girerse dayak yer” yazan ırkçı bir afiş asmış, afişin tepki görmesinin ardından ise gözaltına alınmıştı. İş yeri sahibi İ.O.’nun ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Evrensel’de yer alan habere göre, Denizli Merkezefendi ilçesi Çınar mevkiine yakın bir tostçu dükkânına iş yeri sahibi tarafından ırkçı bir afiş asıldı. Afişte “İran, Suriye, Afgan müşteri bu dükkâna giremez, alışveriş yapamaz, girerse dayak yer” ifadeleri yer alıyordu.

Afişi gören bir mülteci fotoğrafını çekerek “Irkçılık Denizli’de yaygınlaşıyor, bu tür ırkçı eylemlilikler artış gösteriyor. Sarayköy, Karşıyaka, Kale ardından şehrin merkezinde bu. Başka yerde de denk geldim. Bu insanlık değil!” yorumuyla paylaştı.

Olayın tepki görmesi üzerine iş yeri sahibi İ.O. (23), gözaltına alınarak dükkan camındaki afişler kaldırıldı. Şüpheli ifadesinin ardından serbest bırakıldı. İş yeri sahibi İ.O. hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ten işlem yapılacağı öğrenildi.