Suriyeli milisler Afrin’e girerken AKP destekli cihatçılar birbirine girdi

Halep’in batısında da AKP destekli iki büyük cihatçı grup arasında çatışmalar patlak verdi. 

Suriyeli milisler Afrin’e girerken AKP destekli cihatçılar birbirine girdi

Suriye ordusuna bağlı  milisler Afrin’e girerken, Halep’in batısında da AKP destekli iki büyük cihatçı grup arasında çatışmalar patlak verdi.

Al Masdar News’ün haberine göre El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra’nın öncülük ettiği cihatçı çatı örgütü Heyet-i Tahrir’uş Şam (HTŞ), Nureddin Zenki İslami Hareketi bağlantılı bazı uyuyan hücrelerin, bazı HTŞ komutanlarına suikast hazırlığında oldukları tutuklandığını duyurdu.

Nureddin Zenki grubu Afrin savaşında TSK’yle birlikte hareket eden cihatçı gruplar arasında yer alıyor. Hem ABD hem Rusya tarafından “terörist” kabul edilen HTŞ ise İdlip’te gözlem noktaları oluşturmak için giren TSK konvoylarına eşlik edecek kadar yakın bir ilişki içinde.

Geçen hafta Nureddin Zenki gubu HTŞ’nin önde gelen komutanlarından biri olan Abu Ayman al-Masri’yi öldürmüş. Bu HTŞ komutanının eski El Kaide lideri Usame bin Ladin’in önemli roller üstlenmiş yardımcılarından biri olduğu belirtiliyor.

Öte yandan Nureddin Zenki grubu ile Müslüman Kardeşler bağlantılı Ahrar’uş Şam kısa süre önce, Suriye ordusuna ve rakip gruplara karşı savaşmak için ortak bir milis gücü oluşturmuştu.

Bu adımın HTŞ ve Ahrar’uş Şam arasında da kanlı bir çatışmaya yol açabileceği söyleniyor.