Suriyeli kadınlara 'uygunsuz fotoğraflarınızı yayınlarız' tehdidi

Kilis'te "Suriyeli kadınlara destek" amacıyla faaliyete geçen 'Kadın Destek ve Yetkilendirme Derneği' isimli kuruluşun, Suriyeli kadınlara "uygunsuz fotoğraf" tehdidinde bulunduğu öne sürülüyor.

Suriyeli kadınlara 'uygunsuz fotoğraflarınızı yayınlarız' tehdidi

Kilis’te “Suriyeli kadınlara destek” amacıyla geçtiğimiz ay kurulan ‘Kadın Destek ve Yetkilendirme Derneği’ isimli kuruluşun, Suriyeli kadınları tehdit ettiği iddia ediliyor.

Skandala karşı kentte eylem düzenleyen bir grup çarşaflı ve peçeli Suriyeli kadın, dernek merkezinin önüne yürüdü. “Şehit eş ve çocuklarına iftira atmayın”, “Yetimlerimizin hakkından ellerinizi çekin,” “Kadın Destek ve Yetkilendirme Derneği değil kadınlara iftira ve hakaret derneğisiniz” yazılı pankartlar açan kadınlar burada bir süre slogan attı.

“SURİYE’YE GÖNDERİRİZ”

Kilis yerel medyasının aktardığına göre, kadınlar dernek başkanı Fatma Saadi ve dernek yönetiminin “Bizi gizli numaralardan arayıp derneğe gelmez iseniz çocuklarınızı elinizden alır sizi Suriye’ye göndeririz” diyerek kendilerini tehdit ettiklerini iddia etti.

Habere göre Suriyeli kadınlar, “Bu dernek bir doğumgünü partisinde bizim kadın kadına rahat oturduğumuz bir ortamda fotoğraflarımızı ve videolarımızı çekmiş ve şimdi bizi bu videoları sosyal medyada yayınlamak ile tehdit ediyor’ iddiasında bulundu.

Konu ile ilgili yasal işlemleri de başlatan yaklaşık 50 kişilik Suriyeli kadın grubu daha sonra polis nezaretinde derneğin önünden ayrıldı.

 

BELEDİYE BAŞKANI AÇMIŞTI

Suriyeli kadınları tehdit ettiği öne sürülen dernek, 26 Eylül’de AKP’li Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara’nın katılımıyla açılmıştı. Açılışta bir de konuşma yapan Kara, “derneğin özellikle kadınların sosyal hayata kazandırılmasına yönelik kurulan derneğin faydalı olacağına inandığını” belirtmişti.

Dernek Başkanı Fatma Saadi de “Suriyeli kadınlar ve çocukların bazı haklarından habersiz olduğunu bu nedenle böyle bir dernek kurduklarını” söylemişti.