Suriye'den 'kimyasal' yanıtı: ABD yenilgiyi hissettiğinde bu suçlamalara başvuruyor

Suriye'den ABD'nin bir kez daha ortaya attığı 'kimyasal silah' suçlamasına yanıt geldi.

Suriye'den 'kimyasal' yanıtı: ABD yenilgiyi hissettiğinde bu suçlamalara başvuruyor

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Temsilci heyeti maslahatgüzarı Munzur Munzur, Suriye’nin kimyasal ya da her türlü kitle imha silahlarının herhangi bir şekilde kesinlikle kınadığının altını çizerken, bunu insanlığa karşı bir suç niteliğinde saydığını vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye yönetimine yönelik eski suçlamalarını tekrarlayarak “İdlib’de sivillere karşı klor gazı kullanıldığı” ve ABD’nin bu nedenle “ciddi şekilde” alarma geçtiğini açıklamıştı.

SANA‘nın aktardığına göre, BM Güvenlik Konseyi’nin dün düzenlediği oturumda Suriye adına konuşan Munzur; Suriye’de kimyasal silahların kullanılmasında temel hedefin, belli başlı devletlerin destekledikleri terörün kurbanı olan Suriye halkı olduğuna dikkat çekti.

“GERÇEKTE KİMİN KULLANDIĞI ARAŞTIRILSIN”

ABD’nin Suriye hükümetini kimyasal silah kullanmakla suçladığı iddiaların batıl ve ucuz iftiralardan ibaret olduğunu belirten Munzur; Suriye’de kimyasal silahların gerçekte kim tarafından kullanıldığının net bir şekilde belirlenmesinde asıl Suriye’nin çıkarları bulunduğunun altını çizdi. Munzur dolayısıyla Suriye’nin, kimyasal silahların gerçekten kim tarafından kullanıldığının dürüst ve ciddi bir şekilde belirlenmesi konusunda BMGK’nin her adımını ve icraatını desteklediğini vurguladı.

“ABD YENİLGİYİ HİSSETTİĞİNDE…”

Munzur ABD’nin desteklediği ve araç olarak kullandığı terör örgütlerin yenilgisini hissettiği her defasında Suriye hükümetine karşı kimyasal silah kullanma suçlamalarında bulunduğuna dikkat çekerken, bu konuda net bir kanıtı olmadığını bizzat kendisi itiraf ettiğinin altını çizdi.