Suriye'den BM'ye çağrı: ABD koalisyonunun katliamlarını durdurun

Suriye, ABD'nin öncülüğünde "IŞİD'e karşı mücadele" iddiasıyla kurulan koalisyonun hava saldırılarının araştırılması ve katliama yol açan saldırılar için BM'ye çağrıda bulundu.

Suriye'den BM'ye çağrı: ABD koalisyonunun katliamlarını durdurun

Suriye, ABD’nin öncülüğünde “IŞİD’e karşı mücadele” iddiasıyla kurulan koalisyonun hava saldırılarının araştırılması ve işlenen katliamların durdurulması için BM’ye çağrıda bulundu.

SANA‘nın haberine göre Suriye Dışişleri Bakanlığı, koalisyon güçlerinin son olarak Heccin Beldesinde sivil vatandaşların evlerini onlarca kez bombalamaları sonucunda aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu 26 kişinin katledilmesi ve onlarca kişinin de yaralanmalarına yol açtıklarına dikkat çekti.

Katliamın ABD ve koalisyonunun IŞİD’e karşı savaştıkları iddialarını bir kez daha çürüttüğünü belirten bakanlık; asıl hedeflerinin mümkün olduğunca yüksek sayıda masum sivili öldürmek olduğuna yeni bir kanıt teşkil ettiğinin altını çizdi. Bakanlık uluslararası kanunlar ve kararlara tamamen aykırı olan bu koalisyon güçlerinin Suriye’de mümkün olduğunca büyük bir yıkıma yol açmak, altyapı ve hizmet kurumlarının yanı sıra vatandaşların evlerini yok etmek olduğunu vurguladı.

ABD ve koalisyonunun bulunduğu bu vahşetlerin insanlık ve ahlak dışı olduğunun altını çizen bakanlık, insanlığa karşı bir savaş suçu niteliği taşıdığına dikkat çekti.

Bakanlık Suriye’nin BM, BMGK ve tüm uluslar arası toplumu bir kez daha görev ve sorumluluklarını üstlenip ABD koalisyonunu ve söz konusu insanlık dışı katliam ve vahşetlerine son vermelerini talep ettiğini vurguladı. Bu yönde acil ve etkin icraatların alınması gereğini belirten bakanlık; işledikleri suçların ciddi, bağımsız ve tarafsız bir şekilde soruşturulmasını, faillerinden de hesap sorulması talebinin altını çizdi.