Suriye'deki gelişmeler patronların ağzını sulandırdı: Yeniden inşaada ağırlık bizim olsun

TİM Genel Sekreteri Alkin, "Suriye'nin yeniden inşası sürecinde Türkiye'nin önemli bir ağırlığa sahip olması, bunun da Türk inşaat malzemesi ihracatına ciddi bir güç olarak yansıması noktasında süreci kesintisiz takip etmemiz gerekiyor" dedi.

Suriye'deki gelişmeler patronların ağzını sulandırdı: Yeniden inşaada ağırlık bizim olsun

7 yılı aşkın bir süredir cihatçı çeteler aracılığıyla sürdürülen emperyalist işgal altında altyapısı büyük oranda çöken Suriye’nin durumu, inşat patronlarının ağzını sulandırıyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Sekreteri ve Sabah yazarı Kerem Alkin, ABD’nin Suriye’den çekilme kararının orta ve uzun vadede Türkiye ihracatına yarayacağını belirterek, “Rusya’nın ABD’nin çekilme kararıyla ilgili tepkisi aslında şu; ‘Amerika oradan gerçekten çekilirse Ruslar da gerçekten çekilecek.’ Trump’ın tüm eleştirilere rağmen yaptığı hamle aslında 2019 itibarıyla mutabakata varılmış anayasa görüşmeleri açısından olağanüstü önemli bir aşama.” dedi.

Alkin bu gelişmenin Türk inşaat malzemesi ihracatına dönüşüyle ilgili olarak da artık hazırlıklara başlanması gerektiği anlamına geldiğini belirtirken “Çünkü kalıcı bir ateşkesten sonra önemli bir anayasa referandumu ve sonrasındaki bir genel seçimle Suriye’nin yeniden inşasının başlaması söz konusu. Demek ki 2019 sonundan başlayarak 2021’e kadarki bir dönem için Suriye’nin yeniden inşası sürecinde Türkiye’nin önemli bir ağırlığa sahip olması, bunun da Türk inşaat malzemesi ihracatına ciddi bir güç olarak yansıması noktasında bizim bu süreci dirayetle ve kesintisiz takip etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.