İlk kez doğrulandı: Cihatçılara silah tedariği İsrail'den!

Suriye'deki cihatçıların İsrail'den silah desteği aldığı ilk kez İsrail makamlarınca da doğrulandı. Ancak haber İsrail basını tarafından kısa sürede yayından kaldırıldı.

İlk kez doğrulandı: Cihatçılara silah tedariği İsrail'den!

İsrail’in Suriye’nın meşru yönetimine karşı cihatçı örgütlere silah ve askeri destek sağladığı yıllardır bilinen bir gerçekti. İsrail ordusunun bir brifingde ilk kez bu iddiayı doğruladığına dair haber, daha sonra Jerusalem Post gazetesinin sitesinden kaldırılırken, sosyal medyadan ise kaçamadı.

Sputnik Türkçe‘nin aktardığı habere göre, Jerusalem Post, dün akşam saatlerinde sitesinden ”Ordu teyit etti: İsrail, Suriyeli isyancılara silah verdi” başlıklı haberi geçti. Ancak gazete bir süre sonra haberi sitesinden kaldırdı.

“SINIRDAKİ İSYANCILARA DÜZENLİ SİLAH, MÜHİMMAT VE PARA TEDARİĞİ”

“İsrail ordusu Golan Tepeleri’ndeki Suriyeli isyancılara büyük miktarda nakit para, silah ve mühimmat sağladığını ilk kez kabul etti” vurgusu yapılan haberde şu ifadeler kullanıldı:

”Suriye iç savaşına müdahale etmediği açıklamalarını devam ettiren İsrail ordusu, pazartesi günkü brifingde, İyi Komşu Operasyonu çerçevesinde sınırlara yakın Suriyeli isyancılara düzenli olarak hafif silah ve mümimmat ile ilaveten silah satın almaları için kaydadeğer miktar nakit para tedariği yaptığını teyit etti.”