Suriye'de tarihi gelişme: BAE büyükelçiliğini yeniden açıyor, Bahreyn yolda...

Suriye'nin yıkımı için emperyalist müdahaleye yıllarca destek veren Körfez ülkeleri, Şam yönetimi ile yeniden diplomatik ilişki kurmaya başlıyor.

Suriye'de tarihi gelişme: BAE büyükelçiliğini yeniden açıyor, Bahreyn yolda...

Suriye’nin yıkımı için emperyalist müdahaleye yıllarca destek veren Körfez ülkeleri, Şam yönetimi ile yeniden diplomatik ilişki kurmaya başlıyor.

Esad yönetimini yıkmak için cihatçıları destekleyen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) bugün Suriye’nin başkenti Şam’daki büyükelçiliğini yedi yıl sonra yeniden açacak. BAE’nin ardından Bahreyn’in de elçiliğini açacağı belirtiliyor.

BAE Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Şam’daki büyükelçiliğinin açılması, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesini amaçlıyor” denildi. Açıklamada, “Şam elçiliğini, Arap ve Suriye meselelerine bölgesel müdahale riskini engellemek için yeniden açıyoruz” ifadelerinin yer alması da dikkat çekti.

Al Masdar‘ın aktardığına Suriye’deki Bahreyn Büyükelçiliği de önümüzdeki on gün içinde yeniden açılacak.

Elçilikler ard arda yeniden açılırken öte yandan da sekiz yıl önce Suriye’yi Arap Birliği’nden çıkartan ülkelerin, 2011 yılından beri ilk kez ülkeyi birliğe geri alacağı belirtiliyor.

Bu yöndeki sinyallerin ilki de Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir’den gelmişti. el-Beşir, Suriye’yi ziyaret eden ilk Arap Birliği lideri olmuştu.