Suriye'de bir büyük yalan daha çöktü

OPCW heyeti, emperyalist saldırganlığın hedefi olan Suriye'deki Barza araştırma merkezinde kimyasal silah bulunmadığını doğruladı.

Suriye'de bir büyük yalan daha çöktü

Rusya Genelkurmay yetkilileri, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) heyetinin, ABD ve müttefiklerinin, zehirli maddeler bulunduğu iddiası ile Suriye’de vurduğu tesislerden biri olan Barza araştırma merkezinde kimyasal silah depolanmadığını doğruladığını açıkladı.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Sergey Rudskoy, ABD, İngiltere ve Fransa’nın kimyasal silah üretilip depolandığını öne sürerek 14 Nisan’da Suriye’de vurduğu tesislerden biri olan başkent Şam’daki Barza araştırma merkezinde 2013’e kadar kimyasal saldırıdan korunmak için bazı maddeler geliştirildiğini söyledi.

Fakat Rudskoy, 2017’de bir OPCW heyetinin söz konusu araştırma merkezini ziyaret ederek burada kimyasal silah bulunmadığını doğruladığını vurguladı.

Suriye’deki bazı askeri hedeflere yönelik hava saldırısı sonrası Pentagon’dan yapılan açıklamada, hedef alınan yerlerden biri olan Barza araştırma merkezi için “kimyasal ve sinir gazı bulunduğu” iddiasında bulunulmuştu.

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Kenneth McKenzie, Şam’da bulunan araştırma geliştirme merkezine 73 füzenin fırlatıldığını kaydedip “Bu, Suriye’nin kimyasal silah programını yıllarca geriye götürecek. Ayrıca, dünyanın en güvenlikli hava sahalarından biri olan Şam’ın en kalabalık bölgelerinden birinde üç binaya yönelik saldırı yaptığımızı belirtmek istiyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

http://gazetemanifesto.com/2018/04/10/emperyalistlerin-kimyasal-silah-palavrasi-gercekler/