"Topraklarımızda izinsiz bulunan tüm güçler düşmandır"

Savunma Bakanı Yardımcısı Korgeneral Mahmut Şavva, Suriye hükümetinin onay ve izni olmaksızın Suriye topraklarında bulunan herhangi bir yabancı gücün 'düşman' olarak görüleceğini belirtti.

Suriye Savunma Bakanı Yardımcısı Korgeneral Mahmut Şavva; Suriye hükümetinin onay ve izni olmaksızın Suriye topraklarında bulunan herhangi bir yabancı gücün Suriye ve halkına karşı düşman güçler niteliğinde olup bu bağlamda teamül göreceğini vurguladı.

SANA‘nın aktardığına göre, Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen 7. Uluslararası Güvelik Konferansında Suriye adına konuşan Şavva; Suriye’nin birçok bölgesinde radikal terör örgütlerin yok edilip bu bölgelerin ve halkının kurtarıldıklarını belirtti. Şavva, Suriye ordusunun müttefik güçlerle işbirliği içinde teröre karşı sağladıkları zaferlerin Suriye’yi parçalama ve hegemonyaya alma amaçlı dış planları çökerttiğine dikkat çekti.

Dış güçlerin yönlendirmeleriyle faaliyet gösteren ‘muhalif’lerin Suriye’de siyasi çözüm çabalarını sabote ettiğini belirten Şavva; siyasi çözümün terör destekçisi tarafları ciddi anlamda korkuttuğuna işaret etti.

Savunma Bakan Yardımcısı, Suriye topraklarının her karış toprağını terörden kurtarmakla birlikte egemenlik ve toprak bütünlüğünü koruma kararlılığının bir kez daha altını çizdi.