Suriye ordusu: Tahliye edilenler arasında 36 canlı bomba yakalandı

Suriye ordusu, Guta'dan yapılan tahliyelerde şimdiye dek 36 canlı bomba yakaladıklarını duyurdu.

Suriye ordusu: Tahliye edilenler arasında 36 canlı bomba yakalandı

Suriye ordusu, Doğu Guta’nın çeşitli bölgelerinde cihatçı çetelerden kaçan sivil vatandaşları insani koridorlar üzerinden tahliye edip geçici ikamet merkezlerine aktarma çabaları sırasında şu ana dek aralarında 6 kadının bulunduğu 36 canlı bombayı yakaladığını duyurdu.

SANA‘nın aktardığına göre, askeri bir kaynak sivil vatandaşları tahliye etme çalışmalarının başlamasından beri ordu birliklerinin siviller arasında kamufle edilen 30 canlı bombayı yakalayıp etkisiz hale getirdiklerini belirtti.

Kaynak söz konusu canlı bombaların amacının kendilerini Doğu Guta’dan çıkan vatandaşların arasında ve geçici ikamet merkezlerinde havaya uçurup büyük bir insani faciada yol açarken devleti suçlamak ve uluslararası kamuoyunu devlete karşı provoke etmek olduğunun altını çizdi.

KÜÇÜK ÇOCUĞA BOMBA BAĞLADILAR

Ordu birliklerinin aynı zamanda 6 kadın canlı bomba yakaladıklarını belirten askeri kaynak, bunlara ilaveten militanların küçük bir çocuğu 5 kg patlayıcı ile donatıp havaya uçurmaya çalıştıklarını ifade etti. Kaynak tüm bu girişimlerin başarıyla çökertildiğine dikkat çekti.