Suriye ordusu stratejik önemdeki bölgeyi kurtardı

Suriye'nin güneyinde yer alan Dera vilayetinin çoğunu cihatçılardan temizleyen Suriye ordusu son olarak stratejik önemdeki Harra kasabasını kurtardı.

Suriye ordusu stratejik önemdeki bölgeyi kurtardı

Suriye’nin güneyinde yer alan Dera vilayetinin çoğunu cihatçılardan temizleyen Suriye ordusu son olarak stratejik önemdeki Harra kasabasını kurtardı. Bölge İsrail sınırında bulunan Kuneytra vilayeti öncesinde son engel durumundaydı.

20 Haziran’da başlayan operasyonla kısa sürede elindeki toprakların çoğunu kaybeden cihatçılar, en son Dera merkezde ve Dera’nın batı kırsalında bulunan pek çok yerleşimde bölgeyi terketmeye dönük anlaşma imzalamıştı. Cihatçıların bölgeden İdlib’e tahliyesi sürerken, Suriye Ordusu bölgede cihatçıların elinde kalan son bölgeleri de ele geçirmeye dönük operasyon başlattı.

Dün gün içinde Mashara ve Sarmin köylerini temizleyen Suriye ordusu dün akşam itibariyle Harra’ya yöneldi. Harra, Dera vilayetinin en yüksek noktasını yanında barındırmasıyla da stratejik öneme sahip durumda. Dün geceden itibaren yoğun Suriye ve Rusya bombardımanına maruz kalan cihatçılar sabah itibariyle kasabayı terketti. Suriye ordusu kasabaya girerek temizlik ve onarım çalışmalarına başladı.

İsrail’e Saldırganlığına Karşı Kilit Nokta

Harra kasabasında yer alan Harra tepesi, bölge cihatçıların eline geçmeden önce İsrail’i izlemeye dönük tesise ev sahipliği yapıyordu. Kısa süre içerisinde bu gözlem noktasının tekrar aktive edilmesi ve İsrail saldırganlığı engellemek amacıyla Rusya ve Suriye tarafından kullanılması bekleniyor. Harra kasabasının alınmasıyla İsrail sınırında yer alan Kuneytra yolu Suriye ordusuna açılmış durumda.