Suriye İdlib'de bildiri dağıttı: Savaşta sona geliniyor, teslim olun

Suriye ordusu İdlib operasyonu adım adım yaklaşıyor. Türkiye sınırındaki vilayete dün helikopterlerle bildiriler dağıtıldı.

Suriye İdlib'de bildiri dağıttı: Savaşta sona geliniyor, teslim olun

Suriye ordusu İdlib operasyonu adım adım yaklaşıyor. Türkiye sınırındaki vilayete dün helikopterlerle bildiriler dağıtıldı. Bildirilerde, “Savaşta sona geliniyor. Sizi birçok Suriyeli gibi yerel uzlaşma anlaşmasına katılmaya çağırıyoruz” denildi.

Suriye ordusu, Türkiye sınırında cihatçıların kontrolündeki İdlib’in kontrolünü geri almak için düğmeye bastı. Suriye ordusu dün, yaklaşık 2,5 milyon nüfuslu bölgede yaşayanları teslim olmaya çağırdı.

Helikopterlerle havadan dağıtılan bildirilerde şu ifadelere yer verildi:

“Savaşta sona geliniyor. Sizi birçok Suriyeli gibi yerel uzlaşma anlaşmasına katılmaya çağırıyoruz. Suriye ordusu ile işbirliğiniz sizi militanlar ve teröristlerin yönetiminden kurtaracak, sizin ve ailenizin yaşamını koruyacak.”

İDLİB NEDEN ÖNEMLİ?

Türkiye sınırına sadece 45 kilometre uzaklıkta bulunan İdlib, Suriye’de cihatçıların kontrolünde olan son büyük bölge olma özelliğini taşıyor.

Bölge, Türkiye, Rusya ve İran’ın garantörlüğünde yürütülen Astana görüşmelerinde varılan mutabakat çerçevesinde kurulan dört çatışmasızlık bölgesinden biri olma özelliğini de taşıyor.