Suriye füze saldırısı altında

Erdoğan ve Putin arasında sağlanan İdlib mutabakatı sonrası, Suriye'nin sahil şehri Lazkiye yoğun füze saldırısı altında.

Suriye füze saldırısı altında

Erdoğan ve Putin arasında sağlanan İdlib mutabakatı sonrası, Suriye’nin sahil şehri Lazkiye yoğun füze saldırısı altında.

Suriye devlet televizyonu ve yerel kaynaklar tarafından Lazkiye, Tartus, Banyas ve Hel vadisine yoğun füze saldırıları yaşandığı duyuruldu. Lazkiye kıyılarına yakın ABD ve müttefiklerinden oluşan Nato güçlerinin donanması bulunuyor. Bu donanma yüzlerce balistik füze taşıyan gemilerden oluşuyor.

Suriye kaynakları saldırıyı kimin yaptığına dair herhangi bir açıklama yapmadı. Saldırıyı yapması kuvvetle muhtemel güçler olarak ABD ve müttefikleri ile İsrail gösteriliyor.

Erdoğan-Putin görüşmesinden sonra İdlib’te bulunan cihatçı gruplar “Lazkiye’de sürprizlere hazır olun” ifadeleriyle tehditte bulunmuştu.

Suriye hava savunma kuvvetlerinin füze saldırılarına karşılık vererek pek çok füzeyi düşürdüğü bildirildi. Fakat videoda da görüldüğü kadarıyla bazı füzeler hedeflerine ulaştı.

Füze saldırılarına, Hmeymim hava üssünde bulunan Rus hava savunma sistemlerinin de karşı koyduğu iddia edildi.

Suriyeli bir askeri kaynağa göre ”Amerikan, İngiliz ve Fransız destroyerlar, İsrail uçakları ile koordinasyon halinde Lazkiye’de 3 hedefe 28 Tomahawk füzesi ile saldırdı.”

Lazkiye’de yer alan Suriye Ordusu’nun Teknolojik Endüstriler Merkezi’nin vurulduğu iddia edildi.

ABD Deniz Kuvvetleri Sözcüsü Sean Robertson, Amerika’nın Sesi muhabirine yaptığı açıklamada, Lazkiye, Humus ve Tartus’a yapılan saldırıların ABD Deniz Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilmediğini söyledi.



Suriye hava savunması füzeleri vurdu

Suriye hava savunma kuvvetlerinin füzelerin bir kısmını vurduğu bildirildi. Bölgeden gelen görüntülerde hava savunma sistemlerinin füzelere ateş açtığı görülüyor.(Kaynak: Muraselon)

Tartus’ta hava savunma sistemlerinin füzelere karşı koyma anı: