Suriye düşmanları Türkiye'nin yanında

ABD ve Fransa liderleri, Suriye'de üstlendikleri rol nedeniyle Türkiye'yi övüp destek mesajı verdi.

Suriye düşmanları Türkiye'nin yanında

İdlib operasyonu öncesi ‘kimyasal silah kullanılacağı’ yalanıyla sık sık Suriye’yi vurmakla tehdit eden, emperyalist ABD ve Fransa, Soçi anlaşması sonrası operasyonun yapılmayacağının açıklanması üzerine Türkiye’ye destek mesajları verdi.

ABD ve Fransa liderleri yaptıkları açıklamalarla Türkiye’nin Suriye krizinde oynadığı rolün işlevine ve önemine dikkat çekti. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, New York’taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde gazetecilerin sorularını yanıtlarken “Türkiye’nin güvenlik konusu göz önünde bulundurulmalı ve buna saygı duyulmalıdır.” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı, “Türkiye’ye karşı şeffaf olunmalı çünkü Türkiye, Astana sürecinin bir parçasıdır ve Suriye’nin kuzeyindeki duruma iyice dahil olmuş durumda. Ayrıca Türkiye’nin bir NATO üyesi olduğunu da hatırlatmak isterim.” ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler’de bir araya gelen Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron, oldukça samimiydi.

ABD Devlet Başkanı Donald Trump da dünkü basın toplantısında İdlib’deki durum nedeniyle Türkiye’ye “teşekkür” ederken, “Türkiye’nin çok büyük yardımı dokundu. Türkiye çok iyi. Türkiye tüm bu durum konusunda bize çok yardımcı oldu” ifadelerini kullandı.