Suriye Dışişleri Bakanı: ABD, Türkiye ve Fransa topraklarımızdan çekilmeli

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, BM 73. Genel Kurulu Görüşmeleri'nde konuştu.

Suriye Dışişleri Bakanı: ABD, Türkiye ve Fransa topraklarımızdan çekilmeli

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, BM 73. Genel Kurulu Görüşmeleri’nde yaptığı konuşmada “yabancı askerlerin ülkemizde bulunmasını işgal olarak değerlendiriyoruz” ifadelerinde bulunarak ABD, Fransa ve Türkiye’nin Suriye topraklarından askerlerini çekmesi gerektiğini söyledi.

Muallim, konuşmasında  Suriye ile mutabık kalınmadığını belirterek yabancı askerlerin işgalci durumunda olduğunu ifade etti.

Sputnik’te yer alan habere göre Muallim, Soçi görüşmeleri sırasında Türkiye, Rusya ve İran ile, İdlib’de silahsızlandırılmış bölge kurulması konusunda daha önce anlaşma sağlandıklarını belirtti. Muallim söz konusu anlaşmayı işaret ederek “Bu anlaşma, Astana süreci çerçevesinde geliştirilen bir dizi başka anlaşmaların devamı niteliğindedir” dedi.

Muallim, ülkede teröre karşı verilen savaşın tamamlanmak üzere olduğunu bildirerek “Suriye topraklarının tamamı teröristlerden temizlenmeli” açıklamasında bulundu.

Kimyasal silah iddilarına da cevap veren Muallim, bu iddiaların Suriye’ye yönelik saldırıları meşrulaştırma amacıyla öne sürüldüğünü belirtti.