Sunucusu gitti, müdürü duruyor: Ahlaksızlık, iftira...

Akit TV sunucusu Ahmet Keser’e, AKP'li Yeni Akit gazetesinin yazarı ve Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu sahip çıktı.

Sunucusu gitti, müdürü duruyor: Ahlaksızlık, iftira...

“Sivil öldürecek olsak Cihangir’den başlarız, Nişantaşı, Etiler… Değil mi? Yani bir sürü hain var. TBMM var” diyen gerici Akit TV’nin sunucusu Ahmet Keser’in gördüğü büyük tepki üzerine görevinden istifa ettiği duyurulmuştu.

Akit TV yönetimi açıklamasında, Ahmet Keser’in sözlerini kurum olarak tasvip etmedikleri belirtilirken, bu ‘bahane’yle kurumun linç edilmesine izin vermemek için Keser’in görevinden ayrıldığı kaydedilmişti.

AKP BİLE RAHATSIZ OLUNCA

Kamuoyunda oluşan tepkiler nedeniyle AKP Sözcüsü Mahir Ünal’ın dahi “Bunu söyleme hakkını size kim veriyor, siz kimsiniz. Neyi temsilen böyle bir ifadeyi kullanıyorsunuz?” deme gereği duyması da, istifa kararında Akit’in mecbur kaldığı düşüncesine yol açmıştı.

Aynı kurumun ‘gazete’ versiyonu olan Yeni Akit’in Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu ise, ‘televizyon’ versiyonunun zıttı bir yazıyla Keser’e sahip çıktı.

MÜDÜR KENDİNİ TUTAMADI

Keser’in Afrin tepkisini gösterme bahanesiyle sözü İstanbul’daki bazı semtlere getirmesini ve “Sivil öldürsek buralardan başlarız” demesini ‘mantık yürütme’ olarak niteleyen Karahasanoğlu, bu çerçevede yapılabilecek eleştirileri kabul edebileceğini söylerken, bunun dışındakilerin ise “ahlaksızlık” ve “iftira” olacağını savundu.

Gerici provokatörün avukatlığına soyunması şaşırtmayan ‘müdür’ Karahasanoğlu’nun yazısında o bölüm şöyle:

“Keser’in sözlerinden, kesinlikle eleştirilen nitelendirmeler çıkmaz, çıkarılamaz..

Keser kimseye, “Şuradaki sivilleri vurun” falan demiyor.

Sosyal medyada. Hatta bazı televizyonlarda.. Bazı gazetelerde, “TSK, Afrin yolunda sivil katliamı yapıyor” iftiraları atılırken..

Bir mantık yürütmesi yapıyor..

“Düz mantık” diyebilirsiniz..

Mantıksal olarak eleştirebilirsiniz..

Ama “Ahmet Keser, ‘Şunları şunları vurun’ diyor” derseniz..

Ahlaksızlık yapmış olursunuz.

İftira atmış olursunuz.

TSK’ya atılan iftiraları görmezden gelip, tekrar başka bir iftiraya daha imza atmış olursunuz..”

http://gazetemanifesto.com/2018/02/27/akit-tv-sunucusu-sivil-oldurecek-olsak-cihangirden-baslariz/

 

http://gazetemanifesto.com/2018/02/28/ve-istifa-etti/