Süleyman Soylu'yla ilgili iki istifa iddiası

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun dünkü 'veda gibi' konuşmalarının ardından bir kaç gün içinde istifa edebileceği konuşuluyor.

Süleyman Soylu'yla ilgili iki istifa iddiası

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun son yaptığı konuşmadaki bazı ifadelerinin ‘veda’ olarak yorumlanmasının ardından istifasının kısa süre içinde gerçekleşmesinin sürpriz olmayacağı belirtiliyor.

Soylu, memleketi Trabzon’da AKP’lilere yaptığı konuşmada, “Eğer, sıkıntıda olduğunuz görülüyorsa geri çekilmekten hiçbir zaman vazgeçmeyin. Geri çekilmek de bir erdemdir. Hangi görevde olursam olayım Recep Tayyip Erdoğan’ın neferi olarak hayatıma devam edeceğim. Hakkınızı helal etmenizi diliyorum” demişti.

İddiaya göre, bu sözlerin ardından Ankara kulislerinde Soylu’nun birkaç gün içinde istifasını sunacağı konuşulmaya başlandı. Olası istifa kararının nedenleri arasında en çok dile getirilen ise Soylu’nun, başta Enerji Bakanı Berat Albayrak olmak üzere, Erdoğan’a yakın olan bazı bakanlarla arasında yaşanan gerginlik.

AKP’Lİ BAŞKANLA DA ARASI BOZUK

Milliyet gazetesinde yer alan bir başka iddiada ise,  Soylu’nun ‘veda’ açıklamasının nedeni olarak Trabzon’un AKP’li Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile yaşadığı gerilim gösterildi.

Haberde son dönemde memleketi Trabzon’la ilgili de sorunlar yaşadığı öne sürülen Soylu ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun arasının uzun bir süredir bozuk olduğu, Gümrükçoğlu’nun, 19 Şubat’ta Trabzon’da yapılan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Toplantısı’na da davet edilmediği için katılmadığı öne sürüldü.

Daha öncesinde de Meral Akşener’in partisine yakın Yeniçağ Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, ‘Melih Gökçek Go-Kart’a bindi’ başlıklı yazısında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Bundan sonra benimle aynı fotoğraf karesine girmeni istemiyorum” dediğini iddia etmişti.