Süleyman Soylu'dan polislere: Şehit olmaya hazır mısınız?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karabük'te katıldığı Özel Harekatçıların yemin töreninde ''Şehit olmaya hazır mısınız?'' diye sordu.

Süleyman Soylu'dan polislere: Şehit olmaya hazır mısınız?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan özel hareket polislerinin mezuniyet törenine katıldı.

Buradaki konuşmasında, Hakkari’de bir anne ve bebeğinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya değinen Soylu, iki kişinin cenazesi için törenden sonra iSivas’a gideceğini söylerken “Orada içine kor ateş düşmüş yürekler var. Orada iki tane şehit cenazesi var. Onların cenaze merasimine katılacağız. Şehitlerimiz asker mi? Hayır. Polis mi? Hayır. Korucu mu? Hayır. Bir tanesi gencecik bir anne, diğeri de onun 11 aylık tertemiz evladı. Kıymetli astsubayımızla olayın akabinde hemen görüştüm. Çelik gibi bir iradesi vardı. Bana dedi ki, ‘Bayramda geldiğimde, hanım oraya benim yanıma gelmek istedi çocukla beraber. Başımıza böyle bir iş geldi, vatan sağ olsun.'” diye konuştu.

Soylu, özel harekatçılara seslenişinde sözlerine ölümü dini söylemlerle yücelterek devam etti:

“Çıktığınız yolun nasıl bir yol olduğunu bu topraklarda neyi ifade ettiğini şuralarda sizi ayet’el kürsilerle beraber zırh etmeye çalışan annelerinizle babalarınızla kardeşlerinizle adım attığınızda sizi ihlaslarla fatihalarla donatmaya çalışan bu büyük milletimizde, bu aziz milletimizde neyi ifade ettiğini herhalde en güzel ve anlamlı bir şekilde dün astsubayım, o kahraman cümleleriyle ifade etti. Hiçbir şeyden korkmayın, Amerika 5 bin tır gönderip de PKK’yı ve PYD’yi orada desteklemiş, Avrupa onlara destek verecekmiş, bilesiniz ki Avrupa da Amerika da bunların arkasında oldu, sizin gibi kahraman arkadaşlarımız, askerimiz, jandarmamız, korucumuz bu toprakları onlara mezar etti, zindan etti ve onlara gerekli cevabı en şiddetli şekilde verdi.”

“ŞEHİTLİK” SÖZÜ

Soylu, daha sonra da özel harekatçılara şöyle yemin ettirdi;

– Bu üniformayı kefen yapmaya hazır mısınız?
– Milletin namusunu, vatanı size emanet ediyoruz, bu emaneti korumaya hazır mısınız?
– KATO için, Gabar için, ay yıldızlı bayrağımız için şehit olmaya hazır mısınız?