'Süleyman Soylu ve Mehmet Özhaseki yerel seçimlerde aday olacak' iddiası

Yerel seçimlerde AKP'nin hangi illerden kimleri aday göstereceğine dair kulislerden yeni isimler ve iddialar gelmeye devam ediyor.

'Süleyman Soylu ve Mehmet Özhaseki yerel seçimlerde aday olacak' iddiası

Yerel seçimlerde AKP’nin hangi illerden kimleri aday göstereceğine dair kulislerden yeni isimler ve iddialar gelmeye devam ediyor. Son olarak Ankara’dan Mehmet Özhaseki, İzmir’den ise Süleyman Soylu’nun aday gösterileceği bilgisi üzerinde duruluyor.

CNN Türk’ten Dicle Canova’nın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak Binali Yıldırım’ın gösterileceği bilgisi meclis koridorlarında gündeme gelirken, Ankara ve İzmir için de Mehmet Özhaseki ve Süleyman Soylu gibi isimlerin konuşulduğu öğrenildi. Bugünkü grup toplantısının her zamankinden kalabalık olduğu ve aday adaylarının da toplantılarda yerini aldığı aktarıldı.

İstanbul için Binali Yıldırım’ın aday olacağı iddiasının AKP Genel Başkanı da olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sorulduğu ”Takvim içinde hayata geçiririz” cevabının alındığı ifade edilen haberde Ankara için ise iki ismin ön plana çıktığı iddia edildi. Bu isimlerin Süleyman Soylu ve Mehmet Özhaseki olduğu belirtildi.

AKP’lilerin çoğu açısından Mehmet Özhaseki’nin Ankara adaylığının kesinleştiği ileri sürülen haberde, Süleyman Soylu’nun ise İzmir’den aday gösterilme ihtimali üzerinde durulduğu kaydedildi.

İzmir için Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ve genel başkan yardımcısı Hamza Dağ da konuşulan isimler arasında.

Haberde söz konusu isimlerin aday olması halinde milletvekilliklerinin akıbetine ilişkin ise şu bilgiler yer aldı:

”Ankara’da Özhaseki, İstanbul’da da Binali Yıldırım aday gösterilirse iki isim Meclis’te eksilmiş olacak seçilirlerse. Ancak milletvekillerinin belediye başkan adayı olması durumunda milletvekillikleri hemen düşmüyor. Yani seçim propagandaları sonuna kadar aynı zamanda vekil olarak kalıyorlar. Eğer kazanırlarsa, 15 gün içerisinde bir tercih hakkı kullanmaları gerekiyor. Belediye Başkanlığından yana tercih yaparsa milletvekilliği düşüyor.”