Süleyman Soylu: Kılıçdaroğlu'nu yine zıplatayım mı

AKP Esenler İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uhud Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra vatandaşlara hitap etti

Süleyman Soylu: Kılıçdaroğlu'nu yine zıplatayım mı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Man Adası belgeleri ile ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesine 197 bin lira tazminat ödemeye mahkûm olmasıyla ilgili “Yine çaktı biliyorsunuz. Rahatlamıştır şimdi. Bu Kılıçdaroğlu bu paraları nereden bulup ödüyor? Herkese mahkeme… Eskiden rahat ödüyordu biliyor musunuz? Size bir tüyo vereyim mi, yine zıplatayım mı onu? Eskiden rahat ödüyor. Ataşehir, Beşiktaş belediyeleri varken ‘Gelsin paralar’ diyordu. El altından arka kapıdan… Şimdi bu paraların nasıl ödeneceğinin peşine düşmeyen namerttir” açıklamasında bulundu.

AKP Esenler İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Uhud Camisi’nde cuma namazını kıldıktan sonra vatandaşlara hitap etti.

“Eskiden rahat ödüyor”

İçişleri Bakanı Soylu, konuşmasında Man Adası iddialarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun her zaman aynı duruma düştüğünü savunan Soylu, “Yine çaktı biliyorsunuz. Rahatlamıştır şimdi. Bu Kılıçdaroğlu bu paraları nereden bulup ödüyor? Herkese mahkeme… Eskiden rahat ödüyordu biliyor musunuz? Size bir tüyo vereyim mi, yine zıplatayım mı onu? Eskiden rahat ödüyor. Ataşehir, Beşiktaş belediyeleri varken ‘Gelsin paralar.’ diyordu. El altından arka kapıdan… Şimdi bu paraların nasıl ödeneceğinin peşine düşmeyen namerttir.” diye konuştu.

“CHP’li kardeşlerim… Her zaman bu kadar talihsiz mi olursunuz?”

Diğer cumhurbaşkanı adaylarının Selahattin Demirtaş’a özgürlük çağrısı yapmalarını eleştiren Soylu şu ifadeleri kullandı:

“53 insanımızı şehit ettiler. Yasin Börü’yü apartmanın en tepesinden aşağıya attılar. Selahattin Demirtaş ağzı köpüklü şekilde ‘Eğer çukur kazamıyorsanız kazanlara dua edin. Bu çukur bizim onurumuzdur. Mücadele bizim onurumuzdur.’ diyordu. Şimdi Muharrem İnce… Bu belediyelerin genel başkanı Selahattin Demirtaş değil miydi? Teröre para sağlayan ve adam gönderen bunlar değil miydi? Yurt dışına çıkıp Türkiye’yi şikayet eden, orada birilerinden akıl alıp burada bölücülük yapmaya çalışanlar bunlar değil miydi? Bu genel başkan değil miydi? CHP’li kardeşlerim… Her zaman bu kadar talihsiz mi olursunuz? Kemal Kılıçdaroğlu’ndan kurtulayım derken Muharrem İnce diye bir adama tutuldunuz kaldınız. Yağmurdan kaçarken doluya tutuldular. Muharrem İnce’yi anladım. Bu Temel Karamollaoğlu’na ne oluyor? Hayalindeki her şeyi, Türkiye’de özgürlüğü, hürriyeti, insanların fikrini, düşüncesini, istediği gibi yaşama hakkını hayal etmişti. Hepsini Tayyip Erdoğan ve bu millet sağladı. Kıskançlıklarından ve hasetliklerinden çatlıyorlar. O da Demirtaş’ın çıkmasını istiyor. Öbürü kim? Meral Akşener. Güya milliyetçi.”