Süleyman Soylu: Donarak şehit olan askerlerimizin giysi ve ekipmanları dünya standartlarındadır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, donarak hayatını kaybeden iki askerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Süleyman Soylu: Donarak şehit olan askerlerimizin giysi ve ekipmanları dünya standartlarındadır

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dersim’in Nazımiye ilçesi kırsalında iki Jandarma Özel Harekat mensubunun donarak hayatını kaybetmesi olayına ilişkin konuştu.

Bakanlıkta basın toplantısı düzenleyen Soylu, olaya ilişkin açıklamasında “Bu bölgede ağaç yok, ama öyle bir anlayış ortaya koyuldu. PKK’ya vurulan ağır darbeler sonrasında yurt dışından takviye geleceği istihbaratı aldık. Timlerimiz bölgeye intikal etti. Hava şartları aniden ağırlaştı. bu alanda özellikle bu alanda tipi artınca komutanlar geri çekilme için talimat veriyor. Sadece yaya ve helikopter ile ulaşılabilen bir bölge. Helikopter pilotumuz defalarca denedi ama olmadı. Tabur komutanımız ve askerlerimiz riske rağmen yayan olarak harekete geçti.” ifadelerini kullandı.

“GİYSİ VE EKİPMAN DÜNYA STANDARTLARINDA”

Bakan Soylu “Şehit olan askerimiz üzerindeki giysi ve ekipman, Jandarma Genel Komutanlığı’nın kullandığı dünya standartlarında, hatta dünyadaki birçok orduya da üretim yapan standartlar şeklinde elde edilmiştir. Ağır kış şartları için özel olarak üretilmiş ekipmanlardır.” diye konuştu.

Soylu, ölen askerlere ait olduğu öne sürülerek paylaşılan fotoğraflar için de “Sosyal medyada ‘böyle bir şey olur mu?’ dendi ama paylaşılan fotoğraflar ve videolar yanlış. Kahramanlarımızı, mevsimsel şartlara uymayan şekilde operasyona çıkarıyormuşuz havası yaratmaya çalıştılar…” dedi.