Süleyman Soylu: Biz Fırat'ın doğusu batısı anlamayız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP'nin İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaretinde partililere dönük konuşmasında "Biz Fırat'ın doğusu batısı anlamayız" dedi.

Süleyman Soylu: Biz Fırat'ın doğusu batısı anlamayız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP’nin İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaretinde partililere dönük konuşmasında “Biz Fırat’ın doğusu batısı anlamayız” dedi.

Soylu, konuşmasında “Bu milletin her türlü özelliğini bertaraf etmek için neler yaptılar, bir gün değerlerimizle oynadılar bir gün inançlarımızla oynadılar. Bu ülkenin gençlerine ‘siz yapamazsınız, siz beceremezsiniz’ diyenlere AK Parti davası 16 yıl bir şey haykırıyor; biz başarırız ve ülkemizi yarına taşırız.” ifadelerini kullandı.

ALEVİLER ‘BEN ALEVİYİM’ DİYEMİYORDU

Soylu, Alevilerin, Kürtlerin ve dindarların AKP sayesinde kendilerini rahatlıkla ifade ettiklerini iddia ederek “Bir taraftan bölünmüş yollardan, İHA’lardan, üniversitelerinden, şehir hastanelerinden, barajlardan, köprülerden, gençlerimizin yarına umutlu bakmasından rahatsız olanlar var. Ne yaparlarsa yapsınlar bizden rahatsız olanları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Bunu demokrasiyle gerçekleştiren AK Parti var. Şimdi herkesin kendisini rahat ifade edebildiği Türkiye var. Bundan önce Kürtler ‘ben Kürdüm’ diyemiyordu. Aleviler ‘ben Aleviyim’ diyemiyordu. Bugün rahat şekilde söylüyorlar. Dindarlar, ‘ben dindarım’ diyemiyordu, bugün rahatlıkla söylüyorlar. Kimse bugün kimsenin ne yaptığına karışmıyor.” diye konuştu.

‘BİZ FIRAT’IN DOĞUSU BATISI ANLAMAYIZ’

Soylu, Suriye topraklarında sürdürülen savaş için ise “Biz Fırat’ın doğusu batısı anlamayız.” ifadelerini kullanarak şöyle konuştu: “İzmir’in Karaburun ilçesi açıklarında 8 kişi, bot battığı için hayatını kaybetti. İnsan niçin yurdundan çıkar? 400 yıl aynı coğrafyada yaşadığımız, aynı kıbleye secde ettiğimiz insanlara sırtımızı mı dönseydik, biz dolar hesabı, para hesabı yapıp bu işlere girmese miydik? Doğru yolda yürüdüğümüz için tüm belalarından musibetlerden Cenab-ı Allah koruyor. Bu milleti tam 300 yıldır gerileme döneminden bu kadro kurtardı. Üzerimize geldiler, partiyi kapatmaya çalıştılar. Bir gün geri adım atmadınız, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’dan bir milim sapmadınız. Ne diyorlardı, ‘Afrin’e giremezsiniz’. Dümdüz etti girdi. Biz Fırat’ın doğusu batısı anlamayız. Sayın Cumhurbaşkanı bir gün yüzünüzü yere baktırmadı.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, belediyelere kayyum atanmasına dair de konuşarak “Terörle sonuna kadar mücadele edeceklerini dile getiren Soylu, “Belediyelere kayyum atandı diye rahatsız oluyorlar. Çünkü PKK’ya oradan para transfer edemiyorlar. Orada hangi köye hangi muhtarları atarız diye plan yapıyorlar. ‘Nereye hangi belediye başkanlarını yaparız’ diye plan yapıyorlar. Sonra adamlar görevden alınırsa demokrasiye aykırı oluyormuş. Yok ya, hem terörist olarak belediyede duracaksın, milletin parasını alacak terör örgütüne vereceksin, biz de size vereceğiz, öyle mi? Demokrasiyi istismar edenlere, demokrasi üzerinden terör örgütüne can suyu vermeye çalışanlarla mücadelemiz sonsuza kadardır.” diye konuştu.

‘KILIÇDAROĞLU’NUN BİZE TEŞEKKÜR ETMESİ LAZIM’

Son olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına değinen Soylu, Beşiktaş Belediyesi’ndeki görevden almaları örnek göstererek teşekkür beklediğini ifade etti: “Kılıçdaroğlu bugün konuşmasında ‘İçişleri Bakanlığı müfettişleriyle birlikte belediyelere baskı yapıyor’ diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, hırsızlık yapan 2 belediye başkanını görevden aldığımız için özür diliyorum. Bize teşekkür etmesi lazım, ‘ben yetişemiyorum’ diye. Gitsin Beşiktaş’a sorsun. Beşiktaş’ı adım adım gezdik, bir kişi ‘bu belediye başkanını neden görevden aldınız’ demedi. Tam tersi teşekkür ettiler. Yazıklar olsun. Biz parti ayrımı yapmayız, bunu yapmadığımız defalarca ortaya koyduk.”